Oscar'ın en kötü saçı

Güncelleme Tarihi:

Oscarın en kötü saçı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2008 00:00

Us dergisi, Oscar'ın en rüküşlerini ve en iyi giyinenlerini belirledi.

Haberin Devamı

24 Şubat gecesi düzenlenecek olan 80. Oscar töreni öncesi okurları arasında yaptığı ankette, Cher'in 1996'daki saç stili, Oscar tarihinin en kötü tercihleri arasında yer aldı. İşte Oscar tarihinin en rüküşleri, en iyi giyinenleri ve ilginç notlar....

Oscar törenlerinde sadece dağıtılan ödüller değil kırmızı halı geçidi ve sanatçıların ödül alırken yaptıkları konuşmalar, saç stilleri ve tabii ki giydikleri elbiseler de büyük önem taşır. Tören sırasında yapılacak küçük bir gaf ya da kötü giyim tarzınız uzun süre hafızalardan silinmez. Us dergisi yaptığı ankette çok uzaklara gitmiyor 80'li yıllardan itibaren başlıyor. İşte 80'li yıllardan itibaren Oscar'ın en rüküşleri ve en iyi giyinenleri...

EN KÖTÜ SAÇLAR
*
Tyra Banks (1996)
* Angelina Jolie (2000)
* Drew Barrymore (1998)
* Jennifer Lopez (2002)
* Cher (1986)

EN KÖTÜ ELBİSELER

Oscarın en kötü saçı

Demi Moode

* Demi Moore (1989)
* Geena Davis (1992)
* Bjork (2001)
* Kirsten Dunst (2006)
* Anne Hathaway (2006)

Haberin Devamı

EN GÜZEL ELBİSELER
*
Gwyneth Paltrow (1999)
* Charlize Theron (2005)
* Cate Blanchett (2005)
* Keira Knightley (2006)
* Penelope Cruz (2007)

İlk Oscar töreni 5 dakika sürdü

* En fazla Oscar kazanan 2 film
Oscar ödülleri tarihinde en fazla Oscar alan 2 film oldu. 1959 yılında "Ben Hur" ve 1997 yılında "Titanic" tam 11 dalda Oscar aldılar.

* En İyi Yabancı Film Oscar'ını en çok kazanan ülke
Bu dalda Fransız filmleri bayrağı önde götürüyor. Fransızlar tam 32 kez En İyi Yabancı Film Oscar'ını kucakladılar.

* 1930 yılında Oscar töreni 2 kez yapıldı
Oscar Ödül Törenleri geleneksel olarak yılda bir kere yapılıyor. Ama 1930 yılında tören biri Nisan'da diğeri Kasım'da olmak üzere iki kere gerçekleştirildi.

* Elizabeth Taylor'ın sırrı
Üst üste iki yıl En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar kazanan Elizabeth Taylor'ın ikinci Oscar'ı kazanmak için ödül verilmesinden kısa bir süre önce Hollywood'a kanser olduğu dedikodusunu yaydığı ve oy verenlerin duygularını sömürdüğü iddia ediliyor.

* İlk törene medya ilgi göstermedi
16 Mayıs 1929 tarihinde Oscar ödüllerinin verildiği ilk gösteride 250 izleyici vardı ve giriş ücreti 10 dolardı. Medya ilk yıl gösteriye ilgi göstermedi. Ödül töreni ise beş dakika sürdü. 1941 yılında, Oscar Ödül Törenleri'nde davetiye kullanılmaya başlandı ve konuklar davet edilerek salona kabul edildiler. Davetiye yöntemi ve gün geçtikçe büyüyen Hollywood büyüsü, Oscar Ödül Törenleri'ni kısa zamanda dünya çapında bir medya olayı haline getirdi.

* Oscar heykelciğini kim tasarladı
Oscar ödül heykelciğini Metro Goldwyn Mayer'in Sanat Yönetmeni Cedric Gibbons tasarladı ve kendisi de bu tasarladığı heykelciği 11 kez kazandı. George Stanley heykelciğin altına siyah mermer zemin ekledi. 31 santim yüksekliğinde, yaklaşık 4 kilo ağırlığında olan heykelcik, 24 ayar altınla kaplı.

* Oscar ismi nereden geliyor
Heykelciğe neden Oscar ismi verildiğine gelince, türlü rivayetler var. Kimilerine göre Akademi'nin kütüphanesinde görevli Margaret Herrick'in heykelciği amcası Oscar'a benzetmesinden, kimilerine göre ise heykelciği Bette Davis'in kocası Oscar Nelson ile özdeşleştirmesinden geliyor Oscar ismi. Ama Akademi 1939 yılına kadar Oscar ismini resmi olarak telaffuz etmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!