Oscar gecesi gibi devlet yemeği

Güncelleme Tarihi:

Oscar gecesi gibi devlet yemeği
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2012 11:01

İngiltere Başbakanı David Cameron’ın ABD’ye yaptığı resmi ziyaret, dün gece Beyaz Saray'da düzenlenen "devlet yemeği" ile sona erdi.

Haberin Devamı

Beyaz Saray'ın bahçesine kurulan dev çadırda düzenlenen yemeğe, ABD Başkanı Barack Obama’nın, Cameron’ın küçük yaşta ölen oğlunu andığı anlamlı sözler damga vurdu.

Aralarında general, politikacı, işadamı ile müzik ve sinema dünyasının tanınmış simalarının da bulunduğu yüzlerce ünlü isim önünde kadehini kaldıran Obama, Cameron’a dönerek, "Hepimiz, eşinizle birlikte ne kadar güçlü bir duruş sergilediğinizi gördük. Bu gece, ilişkimize güç ve dayanışma kattığınız için teşekkür ederim" dedi.

DEVLET YEMEĞİ OSCAR GECESİ GİBİYDİ / FOTO GALERİ

Cameron çiftinin "Ohtara sendromu" olarak bilinen epilepsi hastası oğulları Ivan, Şubat 2009’da henüz altı yaşındayken hayatını kaybetmişti. Obama’nın bu olaya gönderme yaparak gerçekleştirdiği konuşma, iki liderin de duygusal anlar yaşamasına neden oldu.

Haberin Devamı

Cameron ise ABD Başkanı ile temaslarıyla ilgili konuşmasında, "Moral desteği veren biriyle çalışıyor olmak keyif verici” dedi.

CAMERON'IN ÖLEN OĞLU IVAN / FOTO GALERİ

ÜNLÜLER GEÇİDİ

Beyaz Saray'daki gecede, Obama çiftinin favorilerinden biri olan Grammy ödüllü sanatçı John Legend ile Cameron çiftinin hayranları arasında yer aldığı İngiliz folk rock grubu Mumford & Sons sahne aldı.

Geceye, ünlü aktör George Clooney, milyarder yatırımcı Warren Buffett,  ABD Yüksek Mahkemesi yargıcı Antonin Scalia, İngiliz milyarder işadamı Richard Branson, Apple'ın endüstriyel tasarımdan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Jony Ive, Obama'nın seçim kampanyasına yüklü bağış katkısı sağlayan sinema yapımcısı Harvey Weinstein, golfte dünyanın yeni bir numarası Rory McIlroy'ın da aralarında olduğu 350'yi aşkın davetli katıldı.

Amerikan ve İngiliz mutfağının bir karışımı niteliğindeki menüde, Beyaz Saray'ın bahçesinde yetiştirilen bazı sebze ürünleri de yer aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!