Örümcek Adam, Korsan'la kapıştı

Güncelleme Tarihi:

Örümcek Adam, Korsanla kapıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2007 11:31

Seyirciyle geçen hafta sonunda buluşan “Karayip Korsanları”nın yeni filmi dünya çapında 6 günde 401 milyon dolar, 4 Mayısta gösterime giren rakibi “Örümcek Adam” ise bu süre içerisinde dünya çapında toplam 806 milyon dolarlık gişe hasılatına imza attı.

Haberin Devamı

ÖRÜMCEK ADAM VE KARAYİP KORSANLARI'NIN EN ÇARPICI SAHNELERİ İÇİN TIKLAYIN

KARAYİP KORSANLARI DÜNYANIN SONU'NUN FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN

ÖRÜMCEK ADAM 3'ÜN FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN

Sinema sektörü yayın organı “variety” ile uluslararası “box office”  sitesinin haberlerine göre, iki ünlü serinin üçüncü halkaları arasında  mücadele tüm hızıyla sürüyor.

“Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu” isimli yapım, ABD'de tatil olan  “Anma Günü-Memorial Day” haftasına rastlayan açılışını görkemli yaptı.  Her ne kadar serinin ikinci filmi “Karayip Korsanları: Ölü Adamın  Sandığı”nın açılış rekorunu kıramasa da film, Anma Günü haftasında  bugüne kadar gösterime giren yapımlar arasında bir rekora imza attı. ABD  sinemalarında 156 milyon 55 bin dolar gişe hasılatı yapan film, böylece  122.9 milyon dolarlık hasılatla bu rekoru elinde bulunduran “X-Men: Son  Direniş” adlı filmi de tahtından indirmiş oldu.

Haberin Devamı

“Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu”, 25 Mayıstan itibaren 4 günlük  süre içinde ABD'de 156 milyon 55 bin gişe hasılatı yaptı. Bazı ülkelerde  daha önce gösterime giren film, bu 6 günlük sürede ABD dışındaki dünya  sinemalarında toplam 245 milyon dolar hasılata imza attı. Film, böylece  tüm dünyada toplam 401 milyon 55 bin dolarlık gişe hasılatı elde etti.
 
WALT DISNEY MEMNUN
       
Filmin Türkiye dağıtımcısı UIP'nin verdiği bilgiye göre, Walt Disney  Stüdyoları Başkanı Mark Zoradi, uluslarası gişe hasılatında (Kuzey  Amerika sinemaları hariç tüm dünya sinemaları) 6 günlük açılış rekorunun  sahibinin “Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu” adlı yapım olduğunu  belirtti.

Zoradi, yapımın Kore'de 18.4, Japonya'da 15.9, Rusya'da 13.7, İspanya'da  11.6, Tayvan'da 4.5, Hollanda'da 2.8, İngiltere'de 26.6, Fransa'da 17.7,  Almanya'da 16.8 ve Avustralya'da 9.9 milyon dolar ile bu ülkelerde Walt  Disney Studio'nun yeni rekorlarına sahip olduğunu duyurdu.

Filmin, Walt Disney'in 100 milyon dolar hasılat barajını aşan 54. filmi,  uluslararası alanda da aynı sınırı geçen 53. Disney filmi olduğu ifade  edildi.

Yönetmenliğini Gore Verbinski'nin üstlendiği filmde, ilk iki filmdeki  oyuncu kadrosu yeniden buluştu. Kaptan Jack Sparrow'u Johnny Depp'in,  Will Turner'ı Orlando Bloom'un, Elizabeth Swann'i Keira Knightley'nin  canlandırdığı filmde, diğer rollerde Geoffrey Rush, Jack Davenport, Bill  Nighy, Jonathan Pryce, Lee Arenberg, Mackenzie Crook, Kevin McNally,  David Bailie, Stellan Skarsgard, Tom Hollander, Naomie Harris, Chow  Yun-Fat ve Martin Klebba izleyiciyle buluşuyor.
       
ÖRÜMCEK ADAM HEDEFE TIRMANIYOR

Örümcek Adam, Korsanla kapıştı
Örümcek Adam 3 efektleriyle de dikkat çekiyor.

       
“Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu” isimli film, ABD sinemalarında  gösterime girdikten sonra 3 gün içinde toplam 112.5 milyon dolarlık  açılış hasılatı elde etti.

Haberin Devamı

Bu süre içinde “Örümcek Adam-3” 151.1, “Shrek-3” ise 121.6 milyon  dolarlık hasılata imza attı.

Hedefine “kararlı adımlarla” tırmanan “Örümcek Adam-3”, ABD  sinemalarında 307 milyon 754 bin, ABD dışındaki sinemalarda 500 milyon  997 bin, dünya çapında ise 808 milyon 751 bin dolar gişe hasılatı elde  etti.

Yönetmenliğini Sam Raimi'nin üstlendiği “Örümcek Adam-3” adlı yapımda,  süper kahramanı canlandıran Tobey Maguire'a, Kirsten Dunst, Willem  Dafoe, James Franco ve Thomas Haden Church eşlik ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!