Oruçluyken kan verilir mi? Kan vermek orucu bozar mı?

Güncelleme Tarihi:

Oruçluyken kan verilir mi Kan vermek orucu bozar mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 23:47

Ramazan ayında oruç ibadetini yapacak vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de oruçluyken kan verme oldu. Kan vermenin orucu bozup bozmadığını merak eden vatandaşlar, konu hakkında tatmin edici bilgiler almak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kan vermek orucu bozar mı? sorusuna verdiği yanıtı araştırıyor. Peki, Oruçluyken kan verilir mi? Kan vermek orucu bozar mı?

Haberin Devamı

Kan vermek orucu bozar mı? ve oruçluyken kan verilir mi? gibi sorularına yanıt arayan çok sayıda vatandaş, konuyla ilgili detayları internet üzerinden soruşturmaya devam ediyor. İşte, Ramazan ayında oruç ibadetini gerçekleştirecek olan vatandaşların merak ettiği kan vermek orucu bozar mı? sorusuna Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklaması...

KAN VERMEK ORUCU BOZAR MI?

Oruç tutup da kan vermek zorunda kalan insanların en çok merak ettiği konulardan biri de hiç kuşkusuz kan vermenin orucu bozup bozmayacağı. Bu konu hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklaması şöyle; Ramazan’da oruçlu iken kan  verenin orucu bozulmaz. Vücuda kan almak ise, beslenme, gıda alma kapsamına girdiği için orucu bozar.

BAKMADAN GEÇME!