Sahura ne zaman kalkılacak? İlk oruç ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Sahura ne zaman kalkılacak İlk oruç ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2019 13:44

Takvimlerin mayıs ayına doğru ilerlemesiyle beraber, Müslümanlar için mübarek olan onbir ayın sultanı Ramazan ayına da kısa bir zaman kaldı. Ramazan ayının yaklaşması ile vatandaşlar da ilk oruç için sahura ne zaman kalkılacak sorusuna internet üzerinden yanıt aramaya başladı. Peki Ramazan ayı ile sahura ne zaman kalkılacak? İlk oruç ne zaman? İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi dini takvime göre merak edilenler.

Haberin Devamı

Ramazan ayının ilk orucuna ne zaman kalkılacak sorusu,birçok Müslüman'ın gündeminde yer almaya devam ediyor. 2019 yılının ilk Ramazan orucunun ne zaman tutulacağını merak eden vatandaşlar, internet üzerinden araştırmalarına başladı. Peki, ilk oruç için sahura ne zaman kalkılacak? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı detaylar

İLK ORUCA (SAHURA) NE ZAMAN KALKILACAK?

2019 Ramazan ayının başlangıcı anlamı taşıyacak olan ilk sahur gecesi Şaban ayının da son günü olarak bilinmektedir. Ramazan ayının ilk günü 6 Mayıs tarihine denk gelecek. İlk oruca ise 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece kalkılacak.

5 Mayıs akşamı ise ilk teravih namazı kılınacak. 

Ramazan ayında Türkiye'de ilk sahur Ardahan'da, ilk iftar ise Hakkari'de gerçekleşecek.

Ankara'da ilk sahur 6 Mayıs Pazartesi sabahı 04.21'a kadar, ilk iftar ise 19.41'de yapılacak. Ankaralılar bu ramazanda ortalama 15 saatlerini oruçlu geçirecek.

Haberin Devamı

İstanbul'da ilk sahur 04.32'ye kadar, ilk iftar ise 19.58'de yapılacak. İstanbullular da bu ramazanda ortalama 15 saatlerini oruçlu geçirecek.

İLİNİZDEKİ SAHUR VE İFTAR VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!