Örtülü'den yargı yolu

Güncelleme Tarihi:

Örtülüden yargı yolu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu'nun, örtülü ödeneği yargı denetimine açan şok kararı, DYP Lideri Tansu Çiller'in de başını ağrıtacak.

Danıştay'ın ‘örnek' kararında, örtülü ödeneğin de yargı denetimine tabi olduğu vurgulandı. Kararda, başbakanların ödenek takdiri yetkisinin mutlak ve sınırsız olmadığı vurgulanarak, bu tür işlemlerde, ‘Hukuken geçerli nedenlere dayanma, kamu yararı amacı ve hizmet gereklerine' uyma şartlarının aranması gerektiği bildirildi.

Parsadan'ın Ankara 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘örtülü ödeneği' dolandırmaktan aldığı 6 yıl üç ay hapis ve 13 milyar 750 milyonluk para cezasının kesinleşmesi halinde, Çiller'e ‘‘takdir yetkisini kötüye kullanmaktan'' hesap sorulabileceği bildirildi.

Danıştay'ın bu kararı, uçağının düşmesi sonucu ölen Jandarma Genel Komutanlarından Orgeneral Eşref Bitlis ile Yaveri Albay Fahir Işık'ın varislerine örtülü ödenekten birer konut satın alınırken, ölen pilot Yüzbaşı Tuğrul Sezginler'in varislerine aynı konuttan verilmemesi üzerine açılan davada alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!