Ortadoğu haber sitelerine büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Ortadoğu haber sitelerine büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2001 14:38

Ortadoğu'ya ilişkin haberler veren web siteleri, bölgede yaşanan sıcak gelişmeleri izlemek için alternatif arayanların yoğun ilgisiyle karşı karşıya... Sitelerin ziyaretçi sayılarını takip eden Hitwise şirketi, Afgan, Pakistanlı ve Arap perspektifinden yayın yapan sitelerin ziyaretçi sayısında büyük artış görüldüğünü bildirdi.

Haberin Devamı

En popüler haber ve medya sitelerini belirleyen şirketin listesinde  Avrupa ve Amerika'daki siteler yer alırken, geçtiğimiz ay Ortadoğu siteleri de listeye girmeyi başardı.

En büyük artış, listede 11 bin 266 sıra yükselen Afghanistan Online sitesinde yaşandı. Afganistan'a ait  haber ve içerik sağlayan www.afghan-web.com"da Hitwise'ın raporlarına geçtiğimiz ay yoğun bir trafik yaşadı.

İnternetteki İslami haberlere link veren "Islamic Gateway" adlı site de Eylül ayında listede 129 sıra yükseldi. Pakistan'dan yayın yapan "www.dawn.com" da ilgi gören sitelerden biri oldu.

Hindistan'la ilgili yayın yapan "www.expressIndia.com", "www.hindustantimes.com ve İsrail'in önde gelen gazetelerinden olan Haaretz'in "www.haaretz.co.il" adresli siteleri de bölgeye ilişkin haber almak isteyenlerin tercihleri arasına girdi.

"Eastern Times" gazetesi editörü Abul Tahir'e göre, internet kullanıcılarının son zamanlarda ilgi gösterdiği sitelerden biri de Taliban ve Usame Bin Ladin'in görüntülerini yayınlayan El Cezire televizyonun "www.aljazeera.net" sitesi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!