ORTA SEDAN SINIFI OTOBİL ADAYLARI

Güncelleme Tarihi:

ORTA SEDAN SINIFI OTOBİL ADAYLARI
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2008 00:00

AUDI A4: Büyüyen boyutları, tasarımı ve özellikle sahip olduğu ileri teknolojisiyle dikkat çeken yeni Audi A4 Sedan, 5 farklı motor seçeneğine sahip. Araçta 1.8 litre 125 beygir, 1.8 litre 160 beygir ve 3.2 litre 265 beygirlik benzinli motorların yanı sıra; 2.0 litre 143 beygir, 2.7 litre 190 beygir ve 3.0 litre silindir hacimli V6 TDI motor seçenekleri bulunuyor. Profesyonel bir ralli pilotu kadar hızlı tepki verme özelliği sunan Audi ’Dinamik Direksiyon Sistemi’ ise yeni Audi A4’ün ön plan çıkan diğer teknolojik yenilikleri arasında yer alıyor.

CITROEN C4: Avrupa’da ilk olarak Türkiye’de lanse edilen C4 Sedan, klasik C4 platformu üzerine oturtulmuş olmakla birlikte arka koltuk mesafesi ve bagaj hacmini arttıran uzatılmış arka boyutlarıyla dikkat çekiyor. 513 litre bagaj hacmi sunan araçta 1.6 litre 110 beygir güce sahip benzinli ve dizel motor seçenekleri bulunuyor. Citroen C4 Sedan’ın en belirgin özelliklerinden biri olan hıza duyarlı yükseklik ve derinlik ayarlı sabit merkezli hidrolik direksiyon sayesinde, kumanda butonlarının ergonomik ve kolay kullanımı sağlanıyor.

MITSUBISHI LANCER: Japon üretici Mitsubishi’nin büyük bir yatırımla geliştirdiği dokuzuncu nesil Lancer Sports Sedan, markanın gelecek modellerinde uygulamaya koyacağı yeni görsel kimliğinin ilk örneği olma özelliğine sahip. Lancer, köpekbalığı ağzı şeklindeki ters açılı burnu, uzun kaputu, arkaya doğru yükselen bel çizgisi ve kısa bagajı ile bir kama görüntüsü çiziyor. 1.5 litre 110 beygir manuel ve otomatik şanzıman seçeneklerine sahip. Lancer’da Inform ve Invite olmak üzere iki farklı donanım seviyesi bulunuyor.

SUBARU IMPREZA: Geçtiğimiz yıl baştan aşağı yenilenerek hatchback karoser ile piyasaya sunulan Subaru Impreza’nın Sedan versiyonu 1.5 ve 2.0 litrelik benzinli ’boxer’ motor seçeneklerine sahip. Subaru ile özdeşleşen Simetrik 4 tekerlekten çekiş sistemini standart olarak sunan Impreza, her türlü yol koşulunda maksimum yol tutuş sağlıyor. Her iki motor seçeneğinde de otomatik vites opsiyonel olarak tercih edilebiliyor.

TOYOTA COROLLA: Önceki nesilde Türkiye’deki üretimini Auris’e devreden Corolla, artık Japonya’dan ithal ediliyor. Öncüsüne göre daha geniş iç mekan ve bagaj hacmi sunan Corolla, iki farklı motor seçeneğine sahip. 1.6 litre 124 beygir benzinli ve 1.4 litre 90 beygir gücünde dizel motorların göev yaptığı Corolla, her iki motor seçeneğinde de MultiMode otomatik şanzıman sistemini opsiyonel donanım dahilinde sunuyor. Toyota Corolla Sedan, Linea, Terra ve Sol olmak üzere üç farklı donanım paketine sahip.

FIAT LINEA: Fiat’ın Türkiye’de ürettiği en önemli modellerden biri olan Linea, markanın küçük sınıftaki modeli Punto platformunda geliştirilmiş olmasına rağmen, sunduğu geniş iç mekan ve büyük bagaj hacmi ile Türk tüketicisinin beğenisini kazanmayı başarmış bir model. Linea’da 1.4 litre 77 beygir, 1. litre 98 beygir, 1.4 litre turbo 120 beygir gücündeki benzinli motorların dışında 1.3 litre 90 beygir gücünde bir de dizel motor seçeneği bulunuyor. Active, Dynamic ve Emotion adında 3 farklı donanım seçeneğine sahip olan Linea’da Dualogic otomatik şanzıman seçeneği sadece dizel motor ile tercih edilebiliyor.

KIA CERATO: Kia’nın ’C’ segmentindeki başarılı temsilcisi Cerato, geniş donanım listesiyle dikkat çeken bir otomobil. Geçirdiği hafif makyaj operasyonu sonrasında daha taze bir yüze kavuşan Cerato’da 1.6 litre 122 beygir benzinli ve 1.6 litre 115 beygir gücünde dizel motor seçenekleri görev yapıyor. 3 farklı donanım seçeneği bulunan Cerato geniş iç mekanı ile konfor özelliklerini ön plana çıkarırken; 4 ileri otomatik şanzıman sistemini benzinli versiyonda opsiyonel olarak sunuyor.

VOLKSWAGEN JETTA: VW Jetta, önceki nesil Bora’nın yenilenmiş hali. Jetta, Türkiye’de 1.6 litre 102 beygir, 1.6 litre FSI 115 beygir, 1.4 TSI 140 veya 170, 2.0 litre FSI 150 beygir benzinli motor seçeneklerinin dışında 1.9 litre 105 beygir ve 2.0 litre TDI 140 beygir motor seçenekleri Jetta’da tercih edilebiliyor. Primeline, Midline ve Comfortline donanım paketlerine sahip olan Jetta’da otomatik şanzıman seçeneği 115 beygirlik motor haricinde tüm versiyonlarda opsiyonel olarak tercih edilebiliyor.



VOLVO S40: 2004 yılının ilk yarısında 2.4 litre 170 beygir ve serinin en güçlü versiyonu olan 2.5 litre 220 beygir güç ve 320 Nm tork kapasiteli T5 versiyonlarıyla Türkiye’de satışa sunulan Volvo S40 modelinin, motor seçenekleri arasına 1.6 litre 100 beygir, 1.8 litre 125 beygir benzinli ve 1.6 litre 110 beygir dizel versiyonu da katıldı. Yakın bir zamanda geçirdiği makyaj operasyonu ile güncelliğini korumaya devam eden S40, markanın amiral gemisi S80’e benzer tasarımı ile dikkat çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!