Örnek ama yine geciken karar

Güncelleme Tarihi:

Örnek ama yine geciken karar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2011 00:00

Tasarlayarak ve canavarca hisle eski eşi Zübeyde Yıldız’ı öldürmekten Beyoğlu 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Zeki Kahraman, önceki gün görülen son duruşmada temyiz yolu açık olmak üzere ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edildi. Dört çocuğu anasız babasız bırakan trajedi ise aslında yıllar önce başladı.

Yardım istemişti

Zübeyde Yıldız, dayak ve baskılara dayanamayarak 2002 yılında boşandı. Üç çocuğuna hem analık hem de babalık yapacaktı. Nişantaşı’nda simit, Şişli’de
/images/100/0x0/55eaf4e6f018fbb8f8a19880
gözleme sattı. Gece gündüz konfeksiyon atölyelerinde çalıştı. Ancak boşandığı eşi Zeki Kahraman peşini bırakmadı. Barışan çiftin bir çocuğu daha oldu. Dayak, şiddet kaldığı yerden devam etti. Yıldız, eşi tarafından evin içinde bıçakla kovalanması üzerine 4 çocuğunu da yanına alarak ailesine sığındı. Kocasının kendisini öldürmek istediğini belirterek Beyoğlu ve Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na başvuruda bulundu. Ancak Zeki Kahraman, 1 Ağustos 2009’da konfeksiyon atölyesine gelerek, eski eşini defalarca bıçakladıktan sonra boğazını keserek öldürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!