Ormanda kaybolan kadın 12 saat sonra bulundu

Güncelleme Tarihi:

Ormanda kaybolan kadın 12 saat sonra bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2008 12:24

SAKARYA’nın Akyazı İlçesi’ne bağlı Altındere Beldesi'nde ormanda hayvanlarına ot toplarken kaybolan 76 yaşındaki Alzheimer hastası Dudu Ak, 12 saat sonra arama kurtarma ekipleri tarafından bulundu. Yaşlı kadın bulunduğunda, ormanda kaybettiği terliklerini sordu.

Altındere Ormanlık alanında kesim yapan orman işçileriyle birlikte kalan 76 yaşındaki Dudu Ak, dün saat 15.00 sıralarında hayvanlarına ot toplamak için ormanlık alana girdi. Ancak bir süre sonra yaşlı kadın ormandaki baraka evlere geri dönmeyince merak eden yakınları aramaya başladı. Sonuç alamayınca jandarmaya haber verildi. Bölgeye gelen Sakarya Valiliği’ne bağlı Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Birliği ekipleri yaklaşık 100 kadar vatandaş ile birlikte ormanlık alanda 2 ayrı koldan köpeklerle yaşlı kadını bulabilmek için aramalara başladı.

Aramalar sırasında ormanlık alanda yaşlı kadının terlikleri bulundu. Bölgede ayıların da olması nedeniyle yaşlı kadının ayı saldırısına uğrayabileceği endişesi üzerine süren aramalar, saat 03.00 sıralarında kadının bulunması ile sona erdi.
Ormanlık alanda bir ağacın dibinde otururken bulunan Dudu Ak, Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Birliği ekipleri tarafından Güzlek Köyü’ne getirildi. Yaşlı kadın kurtarma ekibine “Terliklerim nerede? Terliklerimi almadınız mı?” diye sordu. Dudu Ak ilk tedavisinin ardından hastaneye kaldırıldı
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!