Ormancılar seferber

Güncelleme Tarihi:

Ormancılar seferber
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

3 Ağustos'taki orman yangınında çöle dönen Manavgat'ın Beşkonak bölgesi yılbaşına kadar temizlenerek dikime hazır hale getirilecek.

3 Ağustos'ta Manavgat Beşkonak bölgesinde çıkan ve 2 bin 227 hektar kızıl çam ormanının kül olduğu yangının yaraları sarılmaya başlandı. Yaklaşık 300 bin yetişkin çam ağacının ve milyonlarca küçük bitki ve hayvanın can verdiği Beşkonak bölgesi 3 ay içinde temizlenerek dikime hazır hale getirilecek.

İZLER SİLİNECEK

Yanan alanların tekrar hayata geçirilmesi için Batı Akdeniz Orman Bölge Müdürlüğü 12 orman mühendisi, 15 orman muhafaza memuru ve 50 geçici işçi görevlendirdi. Yanan orman arazisi tamamen temizleninceye kadar görevlilerin hepsi lojmanda kalacak. Bitkilerin yeşerme dönemi olan yılbaşından önce bölgeden yangının izleri silinerek genç fidanlar dikilecek.

2 GÜN SÜRDÜ

Yetkililer bölgede çıkan ve yaklaşık iki gün süren yangının köylülerin ve orman görevlilerinin gayretleri sayesinde büyümeden söndürülmesinin büyük bir şans olduğunu belirterek, ‘‘Rafting sporu için her yıl binlerce turistin akınına uğrayan Beşkonak büyük bir tehlike atlattı. Bu kara lekenin bir an önce temizlenmesini sağlamalıyız’’ şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!