Ormana ‘Yavuz Selim’ tıraşı

Güncelleme Tarihi:

Ormana ‘Yavuz Selim’ tıraşı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 16, 2013 00:00

Adı Yavuz Sultan Selim olarak açıklanan 3’üncü köprü için Garipçe köyündeki ormanlık alanda ağaç kesimi başladı. Bölgede kilometrelerce ağaç istifi var.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın 29 Mayıs günü Garipçe köyünde ayaklarının temelini attığı ve adı Yavuz Sultan Selim olarak açıklanan 3’üncü köprü için ağaç kesimine başlandı. Garipçe köyünün arka tarafında bulunan ormanlık alanda 50 metre genişliğinde bir hat açıldı.

ÇAPLARI 1.5 METRELİK AĞAÇLAR

Eyüp’e baÄŸlı Çiftalan köyünden, köprünün Kemerburgaz baÄŸlantı yolunun geçeceÄŸi bölgedeki 50 metre geniÅŸliÄŸindeki hat, bazılarıın çapları 1.5 metreyi bulan asırlık dev aÄŸaçlardan tamamen arındırıldı.Â

TESTERELERLE KESÄ°LÄ°YORLAR

Binlerce ağacın kesildiği yol açma çalışmalarında ağaçlar, işçiler tarafından motorlu testerelerle kesilerek devriliyor. Ardından da tomruk olarak hazırlanıyorlar. Tomruklar iş makineleriyle kesim alanından çıkartıldıktan sonra, bölgeye paletli iş makineleri sokularak, ağaçların kökleri yerlerinden çıkartılıyor. Bölgede kilometrelerce ağaç istifi bulunuyor. Köylüler, ormanda çalışan işçilerin burada kurdukları kamplarda kaldıklarını, kesimin gün boyu sürdüğünü anlatıyor. İddialara göre, açılan ilk 50 metrelik hat, yolun güzergâhının belirlenmesi için yapıldı.

Haberin Devamı

HAT 200 METREYE ÇIKACAK

Traşlama daha sonra kademeli olarak 200 metreye çıkartılacak. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri bilgi vermekten kaçınırken, Orman Bakanlığı 3’üncü köprü yolları hakkında Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı’nın bilgi verebileceğini söyledi. Köprünün 29 Mayıs 2015’te bitirilmesi planlanıyor.

Kesilecekler iÅŸaretlendi

AYVAD piknik alanının üst kısmında kalan bölümde de kesilecek olan alanlar tek tek işaretlendi. Ağaçların üzerine numaralar asıldı ve hangi noktadan kesilecekleri gövdelerine sprey boyayla işaretlendi.

3’üncü  havalimanı için 2.5 milyon ağaç gidecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Ulaştırma Bakanlığı’na bilgi edinme başvurusunda bulunarak 3’üncü havalimanına ilişkin sorular yöneltti. Müsteşar Habip Soluk imzalı yanıta göre, havalimanı 76 milyon metrekarelik bir alana yapılacak. Projenin 61 milyon 720 bin metrekaresi ormanlık alan. Buradaki ağaçlardan 657 bin 950 adedi ömrünü tamamlamış ve orman emvaline kazandırılması (kesilmesi) zaruri ağaç. 1 milyon 855 bin 391 adet ağaç ise taşınabilecek durumda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!