Orman tuvalet kağıdı olmasın

Güncelleme Tarihi:

Orman tuvalet kağıdı olmasın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2006 00:00

Müşterilerine yeterince geri dönüşümlü ürün sunmayan Avrupa tuvalet kağıdı endüstrisi, ormanların yok olmasına yolaçmakla suçlandı. Dünya Doğa Fonu açıklamasında, "Her gün kanalizasyondan ya da çöp borularından 270 bin ağaç geçiyor. Bu hem saçma, hem de gereksiz" denildi.

DÜNYA Doğa Fonu (WWF), müşterilerine yeterince geri dönüşümlü ürün sunmayan Avrupa tuvalet kağıdı endüstrisini, ormanların yok olmasını hızlandırdığı gerekçesiyle eleştirdi. WWF Direktörü Duncun Pollard, geçtiğimiz günlerde yaptığı yazılı açıklamada, "Her gün kanalizasyondan ya da çöp borularından yaklaşık 270 bin ağaç geçiyor. Ormanların bu biçimde yok edilmesi hem saçma, hem de gereksiz" ifadelerine yer verdi. "Tüketicilerin tuvalete giderken istemeden ormanların üzerindeki ağır tehdidi artırdıklarını bilmediklerini" kaydeden Pollard, "Üreticiler, perakendeciler ve süpermarketlerin özellikle geri dönüşümlü olmayan ürünler tercih ettiklerini, çünkü bunun tüketicilerin tercihine uygun düştüğünü öne sürüyor. Geri dönüşümlü ürünlerin iyi kalitede olmadığını düşünmek bir uydurmacadır" dedi.

ÜRETİLEN ATILABİLİR

WWF, şirketlerden, tüketicilerini geri dönüşümlü tuvalet kağıtları hakkında daha iyi bilgilendirmelerini isterken, tüketicilere de, ürün satın alırken, geri dönüşümlü ürün kullanılarak üretilen atılabilir mendil ya da tuvalet kağıdı markalarına öncelik vermelerini tavsiye etti. Avrupa’da temizlik kağıdı endüstrisi 8.5 milyon Euroluk değeriyle bu alanda dünya tüketiminin yüzde 26’sını temsil ediyor. Her bir Avrupalı yılda ortalama 13 kilo temizlik kağıdı tüketiyor. WWF’ye göre, Avrupa’nın 5 büyük üreticisi tarafından satılan ürünlerin pek azı geri dönüşümlü ürün, bu da birinci kalite ürünlerin doğrudan ormanlardan geldiği ve sonunda çöp kutularına ya da tuvaletlere atıldığı anlamına geliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!