Orhan Aslıtürk gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Orhan Aslıtürk gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Orhan Aslıtürk, dün Kadıköy'de gözaltına alındı. Aslıtürk'ün önceki gün Bursa'da gözaltına alındığı haberleri üzerine, firarda olan eski Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk'ün, İstanbul Emniyeti'ni arayarak, ‘‘Kocamı gözaltına mı aldınız?’’ diye sorduğu öğrenildi.

Gizlice Türkiye'ye gelen Şişli'nin firari eski Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk'ün eşi Orhan Aslıtürk, dün Anadoluhisarı'ndaki evinde, Organize Suç Bürosu Ekipleri'nce gözaltına alındı. Aslıtürk'ün, eşinin yurtdışına çıkışı, bulunduğu yer, beraberinde para götürüp götürmediği yolunda sorgulanacağı öğrenildi. Aslıtürk'e, Fransa'nın Marsilya Limanı'ndaki bir gemide Alaattin Çakıcı ile görüştükleri yolundaki iddialar hakkında da soru yöneltileceği öne sürüldü.

Form Air'e ait Falcon-20 tipi özel bir uçakla önceki gün İzmir'den Türkiye'ye giriş yapan, daha sonra Bursa'ya geçip 22.00 sıralarında İstanbul'a gelen ve Atatürk Havalimanı E Kapısı'ndan herhangi bir polis tahdidiyle karşılaşmadan ayrılan Aslıtürk, dün saat 16.30 sıralarında Anadoluhisarı'ndaki evinde gözaltına alındı. Orhan Aslıtürk, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki binasında bulunan Organize Suç Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Hakkındaki gıyabi tutuklama kararı nedeniyle aranan Şişli eski Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk'ün eşi Orhan Aslıtürk, gözlem altına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirildi.

Organize Suç Şube Müdürlüğü'nden saat 17.00'de çıkartılan Aslıtürk, Haseki Hastanesi'ne götürülerek Dahiliye Polikliniği'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Aslıtürk, yaklaşık yarım saat süren muayeneden sonra Şube'ye geri götürüldü.

Aslıtürk, Haseki Hastanesi'nden çıkarken, gazetecilerin, neden gözaltına alındığı yolundaki sorusuna, ''Ben de bilmiyorum'' yanıtını verdi. Fransa'da halen tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı ile herhangi bir ilişkisinin olup olmadığının sorulması üzerine de Orhan Aslıtürk, ‘‘Kendisini tanımam’’ dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne saat 17.30 sıralarında gelen avukat Maria Nadir, Orhan Aslıtürk'le yaklaşık 1 saat görüştü. Çıkışta basın mensuplarının sorularını karşılıksız bırakan avukat Nadir, Aslıtürk'ün gözaltına alınmasının nedeniyle ilgili ısrarlı sorular üzerine, ‘‘Şu anda hiçbir açıklama yapmam mümkün değil. İçeride hüviyet tespiti yapıldı. Bir saat sonra tekrar görüşeceğim’’ dedi.

Dün sabah saatlerinde, Orhan Aslıtürk'ün gözaltına alındığı yolundaki iddiaları yanıtlayan basın danışmanı Çiler Elmen de, Organize Suç Bürosu'na geldi. Elmen, ‘‘Konuyu ben de tam olarak bilmiyorum. Hakkında çekle ilgili bir gıyabi tutuklama kararı yok. Evinde, Offshore seyrederken almışlar. Herhalde, eşiyle ilgili sorular soracaklar’’ dedi.

Asayiş Şube Müdürlüğü İnfaz Bürosu kayıtlarında, Orhan Aslıtürk hakkında vergi borcu nedeniyle, yurtdışına çıkışı konusunda iki ayrı yasak kararı bulunduğu öğrenildi. Orhan Aslıtürk hakkında gıyabi tutuklama kararı olmadığı ortaya çıktı.

Bu arada Gülay Aslıtürk'ün İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Özel Kalemi'ni telefonla arayarak, ‘‘Kocamı gözaltına mı aldınız?’’ diye sorduğu öğrenildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!