Orgeneral Büyükanıt'tan iki keskin açıklama

Güncelleme Tarihi:

Orgeneral Büyükanıttan iki keskin açıklama
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 30, 2008 09:44

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Makedonya Savunma Bakanı Lazar Elenovski ile görüşmesinin ardından türban ve Ergenekon operasyonuyla ilgili düşüncelerini açıkladı.

Haberin Devamı

Orgeneral Büyükanıt, böylece AKP ile MHP'nin türbanı serbest bırakma girişimininin ardından ilk kez canlı yayına çıkmış oldu. İşte açıklama:

GÖRÜŞÜMÃœZÃœ BÄ°LMEYEN YOK Â
"Gündemimizde türban konusu var. Bu konuda asker ne düşünüyor diye soruluyor. Türk toplumunun katmanlarında askerin bu konudaki düşüncesini bilmeyen yok. Bir kez daha söylemek malumun ilanından öteye gitmez.

İkinci konu Ergenekon denilen operasyon. Her toplumda yasa dışına çıkan insanlar olabilir. Bunlar yargı önünde görüşülür ve yargı kararını verir.
Her fırsatta ortaya çıkan şeyleri TSK ile ilişkilendirmek çabası var.

TSK bir suç örgütü değildir. Onun için bu tür şeyleri TSK ile ilişkilendirmeye çalışmak beyhude bir çabadır. Bunun cezasını yargı verecektir."

Büyükanıt, türban ve Ergenekon operasyonuyla ilgili görüşlerini açıklamadan önce ise konuk Genelkurmay Başkanı'na şunları söyledi:


BENİ ÇOK DUYGULANDIRDI
Bizim geçen yıl başlattığımız bir faaliyet var. İlk kez geçen yıl 9 Balkan ülkesinin genelkurmay başkanları bir araya geldi. Bu forumun oluşmasında Türkiye’nin büyük katkısı var. Şimdi bu mekanizmanın devamlılığı için uğraşıyoruz. Bu toplantı bu yıl temmuz ayında yapılacak. Yanılmıyorsam geçen yol ekim ayında Makedonya heyeti Türkiye’ye geldi. Başlarında Genelkurmay İkinci Başkan Yardımcısı Atıf Gazanfer vardı. Hastanede terörde yaralanmış askerleriniz var onlara kan vermek istiyoruz dediler. Bu sembolik olmaktan öte bir anlam taşıyor. Beni çok duygulandırdı.

EN ÖNEMLİ MESELE KOSOVA
Değerli Makedonya Savunma Bakanı meslektaşımın dışında kardeşim gibidir. Makedonya’nın en kısa sürede NATO’ya katılmasını temenni ediyorum. Çünkü Makedonya, Arnavutluk ve Bosna Hersek gibi parçaları ayrılmaz unsurlardır. Şu anda en önemli mesele Kosova. Kosova henüz çözümlenmedi.

Türkiye, Makedonya’yı tanıyan ilk ülkedir. Geçmişte beraber yaşadık. Dolayısıyla bir yanda Balkanlar’daki huzur ortamı bizim en büyük arzumuzdur. Balkanlar Avrupa coğrafyasının çok hassas bir bölgesidir. Yakın geçmişte orada bazı trajediler yaşandı. Biz bunların yine yaşanmasını istemiyoruz. Balkanların herhangi bir yerinde meydana gelen kriz en kısa sürede tüm Balkanlar’a ulaşır.

Haberin Devamı

MAKEDONYA KARDEÅž ÃœLKEDÄ°R
Bugün karargahımızda Makedonya’nın sayın Genelkurmay Başkanını ağırlıyoruz. Bunun canlı olmasının bir nedeni var. Makedonya bizim için dost ve kardeş bir ülkedir. Basının önünde görüşmeyi yapmak isteğimiz, Makedonya’ya verdiğimiz önemi vurgulamak ve Türk toplumu ile paylaşmak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!