Orgeneral Bıyık Azerbaycan'da

Güncelleme Tarihi:

Orgeneral Bıyık Azerbaycanda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2010 14:35

RESMİ ziyaret için Azerbaycan'a gelen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Mustafa Bıyık, Bakü'de Orgeneral Zakir Hasanov ile görüşme yaptı.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Mustafa Bıyık, bugün resmi davetli olarak Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geldi. Azerbaycan İçişleri Bakanlığı Dahili Kuvvetler Baş İdaresi'nden verilen bilgiye göre, Orgeneral Bıyık temaslarından önce Bakü’deki Şehitler Hıyabanı'ndaki Türk ve Azeri Şehitliklerini ziyaret ederek, çiçek koydu. Daha sonra Dahili İşler (Jandarma) Baş İdaresi Komutanı General Zakir Hasanov ile bir araya gelen Orgeneral Bıyık'a Azerbaycan jandarma birliklerinin çalışmaları hakkında brifing verildi. Görüşmede, iki ülke jandarma teşkilatı arasında ortaklığın geliştirilmesi yönünde fikir alışverişinde bulunuldu.

Orgenaral Bıyık, 3 günlük ziyareti sırasında Devlet Sınır Hizmeti ve diğer askeri kurumlarda incelemeler yapacak. Türkiye ile Azerbaycan jandarma komutanlıkları arasında 1997 yılında eğitim ve teknik işbirliği alanında bir protokol imzalanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!