Öztürk’ün profesör kardeşi kaçtı iddiasına yanıt: İzmir'deyim

Güncelleme Tarihi:

Öztürk’ün profesör kardeşi kaçtı iddiasına yanıt: İzmirdeyim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2016 13:27

Darbe girişiminin bir numaralı şüphelisi olduğu öne sürülen eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’ün, İzmir Üniversitesi’nde yönetici olan ve İngiltere’ye kaçtığı iddia edilen kardeşi Prof. Dr. Aydın Öztürk’ten açıklama geldi. Öztürk, "İzmir’deyim. Bu darbe olayları ile hiçbir şekilde ilgim yoktur, olamaz" dedi.

Haberin Devamı

Darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’ün, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Genel Sekreterlik yapan kardeşi Kemal Abidin Öztürk açığa alındı. Orgeneral Akın Öztürk’ün bir diğer kardeşi Prof. Dr. Aydın Öztürk de İzmir Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı görevinde bulunuyordu. Prof. Dr. Aydın Öztürk’ün, 15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlığa uğramasının ardından İngiltere’ye kaçtığı ileri sürülmüştü. 

"DARBE OLAYLARIYLA HİÇ BİR İLGİM YOKTUR"

Prof. Dr. Öztürk kaçtı iddialarını yaptığı yazılı açıklama ile yalanladı. Öztürk, şöyle dedi:

"Bu iddianın gerçeği yansıtmadığını ispatlamak amacı için bu açıklamayı İzmir Üniversitesi’nden yapmaktayım. İzmir’deyim, Türkiye dışında hiçbir ülkede an itibariyle bulunmam söz konusu değildir. Bu darbe olayları ile hiçbir şekilde ilgim yoktur, olamaz. Ne amaçla üretildiğini anlayamadığım bu tür asılsız haberler beni derinden üzmektedir."

Haberin Devamı

 İNGİLTERE’DE DEĞİL İZMİR’DE

Prof. Dr. Aydın Öztürk’ün avukatı Nilay Oktar da, müvekkilinin İngiltere’ye kaçmadığını, İzmir’de yaşamına devam ettiğini ve darbe girimişiyle ilgisinin olmadığını söyledi.

 

Darbe girişiminin ardından Fethullahçı eğitim kurumlarından olduğu gerekçesiyle kapatılan üniversiteler arasında Prof. Dr. Aydın Öztürk’ün görev yaptığı İzmir Üniversitesi de bulunuyordu.

 

 

BAKMADAN GEÇME!