Organ bağışına destek olmak için şarkı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Organ bağışına destek olmak için şarkı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2014 11:28

BABASINA hastanede refakat ettiği dönemde organ bekleyen birçok hastayla tanışan müzisyen Ogün Bülent Görgün, organ bağışına dikkat çekmek için Umut isimli bir şarkı besteledi.

Haberin Devamı

Ogün Bülent Görgün’ün klibine Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) ve Sağlık Bakanlığı da destek verdi. Şarkının sözlerinde organ bağışının önemi anlatılıyor.
Profesyonel basketbol hayatının yanı sıra radyo programcılığı ve müzisyenlik yapan Ogün Bülent Görgün, motosiklet kazalarında hayatını kaybedenler için “Fark Edin Artık”, çocuk yurtlarında kalan çocuklar için “Hoşgeldin”, Soma’da hayatını kaybeden madenciler için “Yanıyorum arkadaş”, Omurilik Felçlileri için “Sakın bana olmaz deme”, Otistik çocuklar için, “Onlar bizim çocuklarımız” isimli şarkıları yapmıştı.
Hastanede yatan babasına refakat ettiği sırada organ nakli bekleyen çok sayıda hasta ve ailesiyle tanıştığını, neler çektiklerini böylece gördüğünü anlatan Ogün Bülent Görgün şunları söyledi: “Sosyal içerikli şarkılar yapıyorum çünkü kendimi o insanlara karşı borçlu hissediyorum. Umut şarkısını yazdıktan sonra gittiğim her programda söylemeye başladım. Şarkının daha fazla kişiye ulaşması için TMF ve Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle klip çekilmesine karar verildi. Çekimleri tamamladık. Klipte organ nakli bekleyen bir çocuğun hikayesi yer alıyor” dedi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

BAĞIŞLA ORGANLARINI UMUT OL

Ogün Bülent Görgün’ün seslendirdiği şarkının sözleri şöyle:

UMUT

Umudunu kaybedenlere umut olmak istiyoruz
Ne kalır senden geriye sende umut ol bizler canız bizler varız
Ölüyorum zannetme doğacaksın Ahirete Yaşasın bıraktıkların seninle
Umut olmak istiyorsan organlarını bağışla Yaşat insanı sen gidince
Umut sadece bir umut umut küçücük bir umut haydi yaşat insanı ol umut
Bağışla organlarını Ol umut
Ölüyorum zannetme doğacaksın ahirete yaşasın bıraktıkların seninle
Umut olmak istiyorsan organlarını bağışla yaşat insanı sen gidince

ŞAMPİYON DA KARACİĞER BEKLİYOR

"Boğazın Boğası" lakaplı WBC Dünya Kıtalar Arası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu unvanına sahip Sinan Şamil Sam, yaşadığı rahatsızlığın ardından 4 yıldır karaciğer nakli bekliyor
Bir zamanlar ringlerde fırtına gibi esen, profesyonel boks kariyerinde 2 kez dünya, 8 kez de Avrupa şampiyonu olmayı başaran Sam, yakalandığı karaciğerrahatsızlığının pençesinde yaşam mücadelesi veriyor. Rahatsızlığı dolayısıyla boks kariyerini de noktalamak zorunda kalan Sam, doku uyumuna rağmen kilo ve damar yapısındaki farklılıklar nedeniyle kız kardeşinin ve kuzeninin organlarından da faydalanamadı.Diğer akrabalarından da uygun organ bulunamayınca, ringlerin efsane boksörü Sam, artık Sağlık Bakanlığı'ndan gelecek müjdeli haberi beklemekten başka bir şey yapamıyor.
Pazar günü yapılacak olan Uluslararası Boks Galasını izlemek üzere Iğdır'a gelen Sam, yaşadığı rahatsızlığı anlattı.
Sam, 4 yıldır uygun organı aradıklarını belirterek, "Sağlık Bakanlığı'ndan uygun nakil için sıra bekliyorum. Düzenli olarak tahlillerimi gönderiyorum. Ne zaman uygun organ bulunursa nakil olacak. Herhalde ölmemi bekliyorlar, bekliyoruz artık uygun organı" dedi.
Kız kardeşinin organının uygun olmasına rağmen naklin gerçekleştirilemediğini anlatan Sam, "Benim kilom, kardeşimin kilosundan çok fazla olduğu için nakil olamadı. O da olmayınca beklemeye başladık. Daha da kilo almış durumdayım. Rahatsızlığımdan dolayı az yemek yememe rağmen sürekli kilo alıyorum" diye konuştu.

"ÖNCELİĞİ KABUL ETMEM"

Sinan Şamil Sam, dünya şampiyonu olarak organ nakli sırasında asla öncelik istemediğini söyledi. Karaciğerindeki rahatsızlığın sıcak günlerde çok bitkin düşmesine neden olduğuna dikkati çeken Sam, uzun zamandır uyku sorunu yaşadığını aktardı.Sam, kendisinden daha kötü durumda olan çok sayıda insanın bulunduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
"Dünya şampiyonu olduğum için organ nakli sırasında asla öncelik istemiyorum. Buna karşıyım, benden çok daha kötü durumda olan insanlar var. Başkasının yaşam hakkını asla gasp edemem. Bana öncelik tanınması, başkasının ölümüne neden olabilir bundan dolayı asla öncelik istemiyorum. Ailemde organ uyan akrabalarım oldu ama bir türlü uymadı. Kız kardeşiminki kilodan, kuzeniminki de damar yapısından dolayı olmadı. Artık kadavradan uygun karaciğeri bekliyoruz. Çıkarsa nakil olacağım. Dünya şampiyonu sporcu olarak önceliği kabul etmem, beklemekten başka çaremiz yok."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!