Org.Fırtına kullandığı F-4 ile İsrail'e gitti, geldi

Güncelleme Tarihi:

Org.Fırtına kullandığı F-4 ile İsraile gitti, geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2003 01:35

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Fırtına'nın 10 gün önce kendi kullandığı F-4 ile İsrail'e sürpriz bir ziyaret yaptığı öğrenildi.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına'nın 10 gün önce İsrail'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdiği öğrenildi. Orgeneral Fırtına, İsrailli meslektaşı Tümgeneral Dan Halutz'un bir günlük davetine İsrail'in modernize ettiği ve kendisinin kullandığı F-4 uçağı ile gitti. Fırtına'nın F-4 ile ziyareti gerçekleştirmesi, İsrail Hava Kuvvetleri'nce ‘‘sıcak bir jest’’ olarak karşılandı. Orgeneral Fırtına, kuvvet komutanı olmadan önce de karargáhta F-4 uçaklarına en iyi hákimiyeti olan isimlerden birisi olarak tanınıyordu. 20 Ekim günü İsrail'e giden ve bu ülkede bir gün kaldıktan sonra yine F-4 ile Türkiye'ye geri dönen Fırtına, Tümgeneral Halutz ile iki ülke arasındaki askeri işbirliği konuları üzerine görüş alış verişinde bulundu. Görüşmede iki ülkenin gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği ortak tatbikatlar da ele alındı. Türk Hava Kuvvetleri'nin envanterindeki F-4'lerden 54 tanesinin modernizasyonu İsrail Havacılık Endüstrisi (IAI) ve Lahav Division ortaklığı ile gerçekleştirilmişti.

10 HEDEFİ İZLEYEBİLİYOR

Bu modernizasyon çerçevesinde, F-4 uçaklarının yeni hava radar ve silah sistemlerinin entegrasyonunu sağlamak için uçak ve radar görev yazılımları yenilenmiş, yeni ara birim yazılımları test edilmişti. Modernizasyonla aynı anda 10 kadar hedefi izleyebilme yeteneğine kavuşan F-4'ler bu 100 hedefe isabetli atışlar da yapabilme yeteneğine kavuşmuştu. 1999 yılından itibaren teslimatına başlanan modernize F-4'lerin ilk teslimatında ‘‘sızıntı’’ sıkıntısı yaşanmıştı. İlk pakette teslim edilen 17 uçaktan 15'inde yakıt sızıntısı tespit edilince, bu uçaklar yeniden İsrail tarafından modernize kapsamına alınmıştı. F-4 tipi uçaklar iki kişilik. Bu uçaklarda genel olarak iki kişi uçuyor. Önde komutan, arkada ise öğretmen pilot oturuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!