Org. Başbuğ'a Kürtçe hayır duası

Güncelleme Tarihi:

Org. Başbuğa Kürtçe hayır duası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2009 14:02

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile yanındaki kuvvet komutanları sınır birliklerini denetlemek için geldikleri Şırnak'ta sevgi gösterisiyle karşılandı. Şırnak Valiliği'ni ziyaretleri sırasında ellerinde bayraklarla bekleyenlerin sevgi gösterileriyle karşılaşan komutanlar, esnaf ziyareti sırasında markette karşılaştıkları Türkçe bilmeyen bir kadınla tercüman aracılığı ile sohbet etti.

Haberin Devamı

BAŞBUĞ'UN ŞIRNAK ZİYARETİNDEN FOTOĞRAFLAR

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ yanında Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık ve 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ile bu sabah Şırnak’a geldi. Şırnak’ta 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu tarafından karşılanan Orgeneral Başbuğ ve yanındaki komutanlara bölgede terörle mücadelede yürütülen çalışmalar hakkında brifing verildi.

VALİLİK ÖNÜNDE SEVGİ GÖSTERİSİ

Orgeneral Başbuğ ve yanındaki komutanlar Şırnak Valiliği'ne geçerek burada Vali Ali Yerlikaya’yı makamında ziyaret etti. Basına kapalı yapılan ve 1 saat 20 dakika süren görüşmenin ardından komutanların Şırnak Valiliği'nden ayrılırken bina önünde ellerinde bayraklarla toplanan yaklaşık 500 kişilik grup kendilerine sevgi gösterisinde bulundu.

Valilik önünde toplanan vatandaşların arasına giren Orgeneral İlker Başbuğ, onlarla sohbet etti ve hatırlarını sordu. Kalabalık arasında bulunan DYP eski Şırnak Milletvekili Mehmet Tatar'la Orgeneral Başbuğ bir süre sohbet etti.
  
Bu sırada Atatürk Mahallesi muhtarı Kadri Bayar, Orgeneral Başbuğ'a, kentte yıllardır askerin çarşıya çıkmadığını belirterek, “Asker çıkarsa kentin ekonomisine katkıda bulunur. Askerlerin çarşıya çıkmasını istiyoruz” dedi. Bunun üzerine OIrgeneral Başbuğ, konuyu Tümen Komutanı ile görüşeceğini söyledi.

KÜRTÇE ‘HOŞ GELDİNİZ’ DEDİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve komutanlar daha sonra valilik karşısında bulunan esnafı ziyaret etti.

Orgeneral Başbuğ, girdiği bir markete karşılaştığı 60 yaşlarındaki bir kadına karşılaştı. Adının Meryem Sidar olduğu öğrenilen Türkçe bilmeyen kadınla, market sahibi Hamit Yıldız'ın tercümanlığı aracılığı ile bir süre sohbet eden Orgeneral Başbuğ, ‘Nasılsınız?’ diye sordu. ‘Heyr Hatti- hoş geldiniz’ diyen Meryem Sidar da “Sağolasın, Başım gözüm üstüne. Allah sizden razı olsun. Allah sizi başımızdan eksik etmesin” karşılığını verdi.

Meryem Sidar'a teşekkür eden Orgeneral İlker Başbuğ, ardından hemen yakındaki Kerem Usta Kebapçısı'na girdi. Orgeneral Başbuğ, işlerin nasıl olduğunu ve en fazla hangi kebabın satıldığını sorduğu işyeri sahibi Kerem Denkci, “Adana kebabını satıyoruz” dedi ve komutanlara kolonya ikramında bulundu.

Buradan yandaki otoparka giden Orgenenal Başbuğ, karşılaştığı bir sigortacı Ebubekir Tong'la sohbet ederken, “En fazla sigorta hangi alanda yapılıyor?” diye sordu. Ebubekir Tong da “Araç sigortası” karşılığını verdi.

Orgeneral İlker Başbuğ ve yanındaki komutanlar, kendilerine sevgi gösterisinde bulunan kalabalığa el sallayarak buradan ayrıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!