Ordu’da cuma namazı saat kaçta? İl il Cuma namazı saatleri

Güncelleme Tarihi:

Ordu’da cuma namazı saat kaçta İl il Cuma namazı saatleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2018 11:44

Yurt genelinde olduğu gibi Ordu’da ikamet eden vatandaşlar da cuma namazı saatleri için araştırmalara başladı. İlden ile farklılık gösteren cuma namazı saatleri, her hafta birkaç dakika değişiyor. Peki, Ordu’da bugün cuma namazı saat kaçta kılınacak? İşte, 6 Temmuz tarihli Cuma namazı saatleri!

Haberin Devamı

Günün ilk ışıklarından bu yana devam eden cuma namazı soruları, saatlerin ilerlemesiyle birlikte yoğunlaştı. Türkiye’nin tüm bölgeleri ve illerinde olduğu gibi Ordu’da yaşayan veya kısa süreli bölgede bulunan vatandaşlar, ‘Cuma namazı saat kaçta?’ sorusuna net cevap arıyor. Cuma namazını cemaatle birlikte kılmak isteyenler için saat bilgilerini derledik.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 6 Temmuz tarihli tablosuna göre, Başkent Ankara'da saat 12.59'da kılınırken, İstanbul'da 13.15'te kılınacak. Cuma namazı Ordu'da ise 12.39'da kılınacak. Diğer illere dair cuma namazı vakitlerini Diyanet üzerinden öğrenmek için lütfen aşağıda yer alan bağlantıya tıklayınız.

İL İL CUMA NAMAZI  SAATİ İÇİN TIKLAYIN

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?

Cuma namazı dört rekât ilk sünnet, iki rekât farz ve dört rekât son sünnet olmak üzere on rekâttır.

Haberin Devamı

Cuma günü camide öğle namazı vaktinde cemaatle kılınır.

Önce ilk sünnet tıpkı öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Sünnetin ardından imam-hatip minbere çıkarak oturur. Müezzin, iç ezanı okur. Ezandan sonra imam-hatip kalkarak iki kısımdan oluşan hutbeyi okur. Hutbede cemaati dinî konularda bilgilendirici ve yönlendirici konuşma yapar. Hutbe okunduktan sonra imam-hatip minberden inerek cemaatin önüne geçer ve cemaate iki rekât Cuma namazı kıldırır.

İmam-hatip, Cuma namazının farzına ve cemaate imam olmaya, cemaat de Cuma namazına niyet eder. Tıpkı cemaatle kılınan sabah namazı gibi iki rekât Cumanın farzı kılınır.

Cuma namazında imam-hatip, Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur.

Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, cumanın son sünneti kılınır. Bu sünnet, öğlenin ilk sünneti gibi kılınır. Böylece Cuma namazı tamamlanmış olur.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!