Oran: Kurultay'da kişisel talebim yok

Güncelleme Tarihi:

Oran: Kurultayda kişisel talebim yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2014 11:40

CHP'de 5-6 Eylül'de yapılacak kurultayda adı Genel Başkan adayları arasında geçen İstanbul Milletvekili Umut Oran, "özel ve kişisel talebim yok" açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Kurultay'a gitme kararının "doğru" olduğuna inandığını belirten Oran, kurultay tarihinin "kısa zaman dilimine sıkıştırılmasını" ise eleştirdi.

Oran, yazılı açıklamasında şöyle dedi;
"Bu kurultayda herhangi bir özel ve kişisel talebim yok, isimler değil parti önemli! Kartacalı komutan Hannibal’in de aradığı iktidara giden o yolun ilk taşlarını döşeyeceğimiz gün 5 Eylül 2014 tarihi olmalıdır. ‘Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım’ diyen Hz. Mevlana bize yol göstermektedir. CHP bir Zümrüdü Anka kuşudur ve küllerinden yeniden doğuşun zamanı artık gelmiştir. Kurultayda parti içi demokrasi daha da ileri götürülmeli, asla geri adım atılmamalı. Yeni parti yönetimi hem Türkiye’ye güven veren hem de CHP örgütünün vicdanını yansıtan isimlerden oluşmalı.”

Haberin Devamı

"KİŞİLER GELİP GEÇİCİ ÖNEMLİ OLAN CHP"

Kurultay'daki tartışmaların "kişiler üzerinden yapılmaması gerektiğini de vurgulayan Oran, "Bu kurultayda kişiler üzerinden tartışmalar değil, örgütsel yapımızın güçlenmesi, iktidar kararlılığımızın bilenmesi, geleceği elbirliğiyle inşa etme azim ve inancımızın ve de kurumsal kapasitemizin artırılması asıl amaç olmalıdır. Kişiler gelip geçicidir, ama CHP ve onun kuruluş felsefesi, 90 yıllık çınarımızın tüm hücreleri aracılığıyla kuşaktan kuşağa aktarılacak ve en kritik zamanda ihtiyaç duyulduğunda güzel ve mağrur ülkemizi yeniden ayağa kaldıracaktır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 15 milyon seçmenin sandığa gitmediğine de dikkat çeken Oran, çatı aday formülünü ise eleştirdi. Oran şöyle dedi;
"Çatı adayı formülünde de aday profilinde de bir sorun olmalı ki seçmenin sandığa gitme motivasyonu ve dolayısıyla alınan oyda önemli bir düşüş yaşanmıştır. Bu sonuç, bizim açımızdan izlenen yolun yeni ve inandırıcı bir siyaset önerisi içermediğini, katılımı artıracak bir adayın ve ideolojinin tercih edilmediğini ortaya koymaktadır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!