Oral seks için zamanım yok

Güncelleme Tarihi:

Oral seks için zamanım yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

13 Kasım: Beyaz Saray, Meksika Devlet Başkanı Ernesto Zedillo'yu ağırlıyordu. Başkan, bu arada özel çalışma odasında Monica Lewinsky ile kısacık görüşebildi. Lewinsky, elektronik postada, yani e-mail'de bu ziyaretten ‘‘isteri macerası’’ diye söz etti, zira eski stajyer günlerdir görüşebilmek için Başkan'a ve sekreterine telefonlar, notlar yağdırıyordu. Clinton'dan randevu koparabilmek için pekçok girişimde bulunan Lewinsky, kuryeyle şu mesajı gönderdi:

‘‘Üç hafta önce yazmıştım. Şu anda yaşamakta olduklarıma duyarlı olmanızı ve diyaloğun sürmesini istemiştim. Bununla birlikte boşu boşuna yazdığım notlarla başbaşa kaldım. Sana hemen ihtiyacım var. Bir başkan olarak değil, bir erkek olarak. LÜTFEN dostum olun’’

O akşam yani 12 Kasım'da Başkan telefonla aradı ve ertesi gün Beyaz Saray'a çağırdı. Lewinsky bir arkadaşına yazdığı e-mail'de Başkan'la yaklaşık bir saat konuştuklarını anlattı. 13 Kasım sabahı Monica Lewinsky tekrar tekrar aradı Beyaz Sarayı, ama ulaşamadı. Sekreteri Currie'nin mesajlarını iletmediğinden şüphelendi. Öğle saatlerinde Başkan'ın golf oynamaya gittiğini öğrenince deliye döndü. Sonunda Bayan Currie, Beyaz Saray'ın parkında Lewinsky ile buluştu ve gizlice arka merdivenlerden içeri girdi. Monica, Clinton'a iki küçük hediye bıraktı ve Oval Ofis'te tek başına yaklaşık yarım saat bekledi. Sonunda Başkan geldi, 1-2 dakika başbaşa kalabildiler. Lewinsky, Beyaz Saray şeklinde, kağıtların uçmasını engelleyen antika bir ağırlık hediye etti. Monica, Başkan'a bir e-mail gösterdi. E-mail'de ‘‘oral seks öncesinde naneli şeker Altoids çiğnemenin etkileri anlatılıyordu’’ O anda Monica, Altoids çiğniyordu. Başkan oral seks için zamanı olmadığını anlattı. Öpüştüler ve Başkan, Meksika Lideri onuruna verdiği davete koştu.

MONİCA PERİŞAN

13 Kasım'daki bir öpücüklük kaçamaktan sonra aralık ayının ilk haftasına kadar görüşemediler. Monica Lewinsky uzun süreli randevu hayaliyle bir dizi notlar ve mesajlar içeren bir kaset gönderdi. 5 Aralık tarihli mektubunda Monica, ‘‘İlişkimizin değişmesi beni acıtıyor. Bunun farkında mısın?’’ diye soruyordu. Aynı gün Paula Jones'un avukatları, Lewinsky dahil muhtemel tanık listesini Beyaz Saray'a gönderdi. O akşam perişan haldeki Monica Lewinsky mektubunda şunları yazıyordu:

‘‘Beni hayatından çıkarmak istiyorsun. Hediyeler aldım ve şahsen iletmek istiyorum. Ama görülüyor ki böyle bir buluşma gerçekleşemeyecek. Biliyorum veda etmek seni üzecek. Kağıt üzerinde vedalaşmak aklıma gelmemişti.

CIA'NİN TANIK OLDUĞU OLAY

6 Aralık 1997: Monica Lewinsky mektup ve hediyeleriyle Beyaz Saray'ın kuzeybatı kapısındaydı. Clinton'ın sekreteri Currie, ‘‘Başkan'ın Oval Ofis'te konuğu var. Sizi kabul edemez’’ diyerek Lewinsky'yi bekletti. Eski stajyer, kapıdaki görevlilerden Başkan'ın avukatları yerine Bayan Eleanor Mondale ile görüştüğünü öğrendi ve küplere bindi. Derhal bir telefon kulübesinden Bayan Currie'yi aradı ve daha sonra Watergate'teki evine döndü. Bu kez evinden Başkan'a telefonla ulaştı ve olay yarattığı için azarlandı. Ardından bir sürpriz geldi ve Clinton, Beyaz Saray'a davet etti. Bayan Lewinsky'nin Beyaz Saray'a girişi yolundaki tüm engeller kaldırıldı ve buluşma 44 dakika sürdü.

O gün yaşananlar sır kalmalıydı. Monica'nın kıskançlık krizleri ve daha sonraki ziyareti için Gizli Servis görevlileri uyarıldı. ‘‘Sessiz kaldığınız sürece hiçkimse işinden kovulmayacak’’ denildi. ‘‘Kuzeybatı kapısı’’ olayıyla ilgili Gizli Servis'in hiçbir kayıt tutmaması kararlaştırıldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!