Opus Dei bastırdı, film değiştirildi

Güncelleme Tarihi:

Opus Dei bastırdı, film değiştirildi
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 16, 2006 10:59

Dan Brown'ın bütün dünyada 30 milyonun üzerinde satan aynı adlı romanından uyarlanan Da Vinci Şifresi filminin bazı bölümleri Opus Dei tarikatının girişimiyle değiştirildi. Opus Dei, Roma'da yayınladığı bildiride, filmin Katolik Kilisesi hakkında olumsuz bir imaj çizdiğini belirtti. Ancak tarikat ileri gelenleri, milyonlarca kişinin büyük bir merakla beklediği filmi boykot için bir çağrı yapılmadığının da altını çizdi.

Haberin Devamı

Kitapta Opus Dei, Hazreti Ä°sa'nın kan baÄŸlarını gizlemek için güç kullanan kanlı bir tarikat olarak gösteriliyordu.Â

Her ne kadar Opus Dei, böyle bir şey talep etmese de yapımcı şirket Sony, filmin yeniden kurgulanması için kolları sıvadı.  Yapımcı şirket yetkilisi Jim Kennedy, filmin aslında herhangi bir dini, grubu ya da görüşü eleştirmek gibi bir amacı olmadığını söyledi.

Opus Dei, filmin montajında yapılan değişikliğin, Hz. Muhammed ile ilgili karikatürlerin yayınlanmasıyla ortaya çıkan gerilimli bir ortamda iyi niyetli bir yaklaşım olarak değerlendirildiğini açıkladı.

Dan Brown kitabında Kutsal Kase'nin gizemini çözmeye çalışan simgebilimci Robert Langdon ile Sophie Neveu'nün nefes kesici öyküsünü anlatıyor.

Yönetmenliğin Ron Howard'ın üstlendiği, senaryosunu da Dan Brown'ın Akiva Goldsman ile birlikte kaleme aldığı filmin başrollerini Tom Hanks, Audrey Tautou ve Jean Reno paylaşıyor. Da Vinci Şifresi mayıs ayında Cannes Film Festivali'nin açılışında gösterilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!