Operasyonlarda tek vücut oluyorlar

Güncelleme Tarihi:

Operasyonlarda tek vücut oluyorlar
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 30, 2013 13:41

Iğdır'da görev yapan ikisi kadın 140 özel harekat polisi, operasyonlarda kendileri kadar arkadaşlarını da en iyi şekilde koruyarak, adeta tek vücut oluyorlar. Ağrı Dağı eteklerinde eğitimlerini sürdüren özel tim üyeleri, bin metreye kadar hedefi 12'den vurabiliyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü, kapılarını AA'ya açtı. Terör örgütlerinin eylemlerine müdahale ederek sonlandıran özel timler, otobüs, otomobil, uçak gibi toplu taşıma araçlarıyla bina ve eklentilerinde rehin alınan kişileri kurtarıyor.

Hizmette verimliliÄŸin artması amacıyla yeni taktikler geliÅŸtiren ve silah, mühimmat, teknik malzeme kullanan ekipler, yüksek risk faktörü bulunan operasyonel faaliyetlerde meskun mahalde görev alıyor.  Â

Kent merkezinde düzenlenen operasyonların yanı sıra kırsalda askeri personelle görev alan özel harekat polisi, pusu, gözetleme, arazi arama-tarama faaliyetleriyle terör mensuplarını bulup, etkisiz hale getiriyor.

Takla atarak da hedefi vurabiliyorlar

Hareket kabiliyeti yüksek olan özel tim, günün 2 saati spor yaparak, güç artırıcı faaliyetlerde bulunuyor. Özel harekat polisi olabilmek için tamamen gönüllü olmak gerekiyor. Ekipler, özverili şekilde görev yaparak bunu bir meslekten ziyade yaşam tarzı olarak görüyor.

Iğdır üç ülkeye sınırı olan bir il olduğu için özel harekatta görevli personelin tamamı acil eylem planı hakkında bilgilendiriliyor.

Poligondaki eğitimlerde gerçek mermi kullanan özel tim üyeleri, hareket halinde, pusu kurarak ve takla atarak atış yapabiliyor.

Aralarında keskin nişancıların da bulunduğu ekip, yaklaşık bin metre uzaklıktaki hedefi 12'den vurabiliyor.

Kırsalda gerçeği aratmayan tatbikat

Şubede görevli özel harekat timi, Ağrı Dağı eteklerindeki terör örgütüne yönelik operasyonlarının eğitimlerini de yapıyor. Eğitimdeki timler, sabah erken saatlerde emniyette toplanarak, şube müdürü Ercan Aykan'dan o gün yapılacak eğitim ve tatbikat hakkında bilgi alıyor.

Kabartma haritası ve Google Earth'den yararlanarak gidilecek bölgenin arazi yapısı ve terör unsurlarının yerinin tespiti yapılıyor.

Söz konusu bölgeye ulaşmak için istikamet planlaması yapan ekip, gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra panzer, akrep ve shortland gibi zırhlı araçlarla kırsala hareket ediyor.

Ağrı Dağı eteklerindeki Gıcık mevkisine ulaşan ekipten keskin nişancılar, iki tepe üzerinde sipere yatıyor. Vadi üzerinden ilerleyen özel tim personeli de dağın yamacında bulunan mağaranın etrafında güvenlik önlemi alarak, içeriye el bombası atıyor.

Özel tim, kısa sürede mağaradaki terör mensuplarını etkisiz hale getiriyor.

Şubede görevli ekipler, operasyonlarda kendileri kadar arkadaşlarını en iyi şekilde korumaya çalışarak, adeta tek vücut olduklarına inanıyorlar.
Özel harekatta görevli Tunay Aydemir'i 1994 yılında Ağrı Dağı Küp Gölü mevkisinde, Nihat Polat'ı da Hüseyin Tepe'de terör örgütüyle girilen çatışmada şehit veren tim üyeleri, başka şehitler vermemek için girdikleri operasyonlarda birbirlerini koruyarak adeta tek vücut oluyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!