Operasyon erkene alındı, 17 Aralık'ta yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Operasyon erkene alındı, 17 Aralıkta yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2013 11:08

Teknik ve fiziki takip yapılan soruşturmada şüphelilerin faaliyetlerini durdurmaya başladıkları ve delillerin yok edilmesi yönünde görüşmeler yaptıkları tespit edildi ve soruşturma öne çekildi. Operasyon bu yüzden 17 Aralık sabahı gerçekleşti. Savcı, "17 Aralık" operasyonunda gözaltına alınan 28 kişi hakkında ek gözaltı süresi istedi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Kaan Çağlayan ve Çevre ve Şehir Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Oğuz Bayraktar ile bazı iş adamları ve bürokratlara yapılan operasyonlara ilişkin soruşturmalar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca büyük bir gizlilikle yürütüldü.

Soruşturma kapsamında aylarca devam eden teknik ve fiziki takip kararları her gün değişen nöbetçi sulh ceza mahkemelerinden alındı. Yasal bir zorunluluk olmadığı için İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’na bile bilgi verilmedi.

Başsavcı Turan Çolakkadı operasyonu arama kararları alındıktan bir gün sonra 17 Aralık 2013 sabahı öğrendi.

Operasyonun neden 17 Aralık’ta yapıldı sorusu gündeme geldi. Bazı şüphelilerin soruşturmaya ilişkin bilgi edinmesi ve haklarındaki delilleri karartamaya çalışması soruşturmanın geleceğini tehlikeye düşürdü. Bazı Soruşturma yapmakla görevli bazı polisleri görevden alınacağı yönündeki duyumlar üzerine soruşturmanın kapatılmaması için 17 Aralık sabahı düğmeye basıldı.

Haberin Devamı


BAKMADAN GEÇME!