Onur ödülü Derya Alabora'ya

Güncelleme Tarihi:

Onur ödülü Derya Alaboraya
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2011 10:47

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin bu yılki “Onur Ödülü”ne, oyuncu Derya Alabora layık görüldü.

Haberin Devamı

Uçan Süpürge'den yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl 14. kez seyircisiyle buluşacak Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde verilecek ödüller belli oldu. Festivalin ilk yıllarından itibaren verilen ve kadınların sinemadaki emeğinin görünürlüğüne katkıda bulunmayı amaçlayan “Onur Ödülü”, “abartısız, yalın ama şimşek gibi çarpan oyunculuğuyla dikkati çektiği, oyun gücünü sadece beyazperdede değil tiyatro ve beyazcamda da kanıtladığı” ifade edilen tiyatro ve sinema oyuncusu Derya Alabora'ya verildi.

Festivalin altıncı yılında verilmeye başlayan ve sinemaya kamera önünde veya arkasında emek vermiş kadınlara sunulan “Bilge Olgaç Başarı Ödülleri”ne ise Handan Kara ile Deniz Türkali değer bulundu.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, sinemada kadın emeğinin görünür olmasına katkıda bulunmak ve kadınların bu alandaki üretimlerini desteklemek için çıktığı yolculukta 14. yaşına ulaştı. Bu kesintisiz serüvende, sinemaya kamera arkasında ve önünde değer katmış çok sayıda kadını seyircileri ve takipçileriyle buluşturan festival, her yıl mayıs ayında Ankara'ya dünyanın dört bir köşesinden birbirinden nitelikli filmler getirmeyi, başkentli sinemaseverlere rengarenk etkinliklerle merhaba demeyi sürdürüyor.

Haberin Devamı

5 Mayısta başlayacak festival, filmleri, söyleşileri, atölye çalışmaları, film okuma etkinlikleri, sergileri ve daha birçok sürpriziyle seyircisine sinemayla dopdolu bir hafta vaat ediyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!