Onları kanser buluşturdu

Güncelleme Tarihi:

Onları kanser buluşturdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 21:44

Kalınbağırsak ve akciğer kanserlerini yenen Talat Cankıymaz, kurduğu dernek sayesinde, kendisi gibi kanser geçiren Filiz Cankıymaz ile tanışıp evlendi. Çift şimdi dernek çatısı altında başka hastalara yardım ediyor.

Haberin Devamı

Bodrum'da aşçı olarak çalışan Talat Cankıymaz, 2002 yılında kalınbağırsak kanserine yakalandı. Geçirdiği operasyonun ardından işini bırakmak zorunda kalan Cankıymaz, malulen emekli oldu. 2011 yılında ise bu kez akciğer kanserine yakalandı. Cankıymaz'ın akciğerinin bir bölümü, operasyonla alındı. İki kez ağır tedavi sürecinden geçen Cankıymaz, kendisi gibi kolostomili hastalara yardım etmek, haklarını savunmak, yaşam kalitelerini artırmak için Kolostomili ve Ostomililer Derneği'ni kurdu. Dernek bünyesinde çalışmalarına devam ederken, kendisi gibi kolostomili Filiz Cankıymaz ile tanışarak evlendi. 

‘YAŞAM ENERJİSİNE ÂŞIK OLDUM'

Filiz Cankıymaz da eşinin kendisini yeniden hayata bağladığını belirterek duygularını şöyle dile getirdi: "Kanser nedeniyle malulen emekli oldum. Yavaş yavaş içime kapandım. Ablam Talat'ı internetten bulmuş. Tanıştık, sağ olsun bana çok yardım etti. Onun insanlara yaklaşımını, yardımseverliğini gördükçe, yaşam enerjisini gördükçe âşık oldum. Evlenmeye karar verdik ve 20 Eylül 2015'te evlendik."
Eşi ile birlikte dernek faaliyetlerini yürüttüklerini, yalnız kalan yaşlı hastaların torba bakım ve vücut temizliğini yaptıklarını anlatan Talat Cankıymaz, daha çok hastaya yardımcı olabilmek için devlet ve hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

PİKNİKTE BİR ARAYA GELECEKLER

Kolostomili hastaları sosyal yaşama katabilmek için çeşitli organizasyonlar gerçekleştirdiklerini belirten Talat Cankıymaz 14 Mayıs’ta Buca Cennet Vadisi’nde kolon kanseri hastalarını ücretsiz piknikte bir araya getireceklerini kaydetti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!