'Onları feda etmek için mi büyüttüm'

Güncelleme Tarihi:

Onları feda etmek için mi büyüttüm
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2013 14:37

Antakya’da Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ndeki (ODTÜ) protestolara destek vermek ve 'Gezi Parkı' eylemlerinde yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in faillerinin bulunması için dün yapılan gösteriler sırasında Ahmet Atakan yaşamını yitirdi. Oğlunun ölümüyle yıkılan baba Ali Atakan olanlara tepki göstererek "Ben 30 yıldır yurt dışındayım, bu çocukları ben büyüttüm. Onları feda etmek için mi büyüttüm'' dedi.

Haberin Devamı

Antakya’daki Uğur Mumcu Meydanı’nda dün saat 21.00 sıralarında toplanan 150 kişilik grup, 'Gezi Parkı' protestolarında hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in faillerinin bulunması ve ODTÜ’de yaşanan olaylara destek vermek amacıyla eylem düzenledi. Bir süre slogan atarak yürüyüş yapan grup, Armutlu Mahallesi’nden Gündüz Caddesi girişine kadar geldi. Burada polis engeliyle karşılaşan grubun önde gelenleri ile polis arasında yapılan görüşmelerin ardından gruba 'dağılın' uyarısı yapıldı. Dağılmayan grup ile polis arasında gerginlik yaşandı.

HATAY'DA SABAHA KADAR SÜREN OLAYLARDA BİR GENÇ YAŞAMINI YİTİRDİ / Foto Galeri

Ortalık savaş alanına dönerken ara sokaklara dağılan grup üyeleri, caddelerde bulunan çöp konteynerlerini ateşe vererek barikat kurdu. Polis ekipleri TOMA’larla barikatları temizlerken, taş, demir bilye ve havai fişek atan eylemcilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

Haberin Devamı

"POLİS VURDU" İDDİASI

Eyleme katılan Celal Bayar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümü mezunu olan Ahmet Atakan yaralanınca, çevrede bulunanlar tarafından Antakya Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Duran kalbi çalıştırılarak yeniden yaşama döndürülen Atakan, doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

ACILI AİLENİN GÖZYAŞLARI SEL OLDU / Foto Galeri

Hastane önünde bekleyen yakınları, Ahmet Atakan’ın başına isabet eden gaz fişeği ile yaralanıp öldüğünü iddia etti. Güvenlik güçleri ise müdahale sırasında bir binanın çatısına çıkan Atakan’ın güneş enerjisi panelini polise atmak istediği sırada, dengesini kaybederek düştüğünü ileri sürdü.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Hatay Valiliği ise yaptığı yazılı açıklamada, şöyle denildi:
"Saat 00.57 sıralarında Gündüz Caddesi üzerinde devriye gezen güvenlik birimini tarafından bir kişinin binadan yola düştüğü anonsu yapılması üzerine derhal 112 Acil Servis ile görüşülerek bir ambulans gönderilmiştir. Ancak, olay yerinde bulunan şahıslar yaralıyı kendi imkanları ile hastaneye götürmek istemiş, sonrasında yaralı olarak Antakya Devlet Hastanesi’ne getirilen Ahmet Atakan isimli vatandaşımız, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Konu adli makamlara intikal ettirilmiş olup, çok yönlü olarak araştırılmaktadır."

Haberin Devamı

"DÜŞTÜ AÇIKLAMASI SAÇMALIK"

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, olayın polisin kontrolsüz güç kullanmasından kaynaklandığını öne sürerek, şöyle dedi:
"25-30 kişilik grup ODTÜ olaylarına destek amaçlı bir oturma eylemi yapıyorlar. Çok da sakin şekilde başlıyor. O arada polisler, bir TOMA ile saldırıyorlar, gaz bombası sıkıyorlar, ortalık karışıyor. Vefat eden gencimiz, yere düşmüş durumda bulunuyor. Daha gencecik, 23 yaşında bir fidan daha ölüyor. Olayı duyar duymaz hastaneye koştum. Çocuk darp almış. Kulaklarından kan geliyor, göğsünde darbe var. Akşam yapılan otopside ölüm nedeni belirlenemeyince, Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Burada, gencin ölüm şekli değil, olayın polis müdahalesiyle bu duruma gelmesi bizim için önemli. Orantısız güç ve müdahale söz konusu."

Milletvekili Hasan Akgöl, emniyet güçlerinin ve Hatay Valiliği’nin, Ahmet Atakan’ın yüksekten düştüğü iddialarını ise şöyle değerlendirdi:
"Bu açıklamalar bir saçmalık. Bu kadar pervasızca bir açıklama olamaz. Yüksekten düşen bir insanın vücudunda kırık olur. Ki bu gencin polise güneş paneli atmak isterken 7’nci kattan düştüğü dedikoduları dolaşıyor. O bölgede zaten 7 katlı bina yok. Ayrıca, 7’nci kattan düşen birinin vücudunda kırık olmaması söz konusu değil. Ben olayı duyduğum andan itibaren hastanedeydim ve tüm gelişmeleri yakından takip ettim. Gencin bulunduğu yerde düşebileceği bir yer yok. Bu iddialar sadece olayı saptırma amaçlı. Saçma sapan hareketlerle olayın şeklini değiştirmeye çalışıyorlar."

BABA: SORUMLU BENİM POLİSİM KAHRAMANDIR DİYENLER

Ahmet Atakan’ın babası Ali Atakan, bu olayların bir an önce son bulmasını istediklerini söyledi. Çekmece Beldesi Pınarbaşı Mahallesi’ndeki evinde taziyeleri kabul eden Ali Atakan, 30 yıl yurt dışında çalıştığını belirterek, "Bu çocukları ben büyüttüm. Onları feda etmek için mi büyüttüm? Utansınlar" dedi.

Oğlu Ahmet’in düştüğü iddialarına tepki gösteren Ali Atakan, "Hayır öyle bir şey yok. Böyle şeylere inanmayın. Adamlar işi gücü bırakıp, tertip yapıyorlar" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ali Atakan, sözlerine şöyle devam etti:
"Şu an yüreğimiz yanıyor, acımız çok büyük, bunu yapanlar utansın. Bu polisi kahraman edip, kendisine bu gücü verenler utansın. Onun katilini orda aramak lazım, poliste değil. Polisle de, halkla da bir işimiz yok. Sorumlular, o polise güç verip, 'Benim polisim kahramandır' diyenlerdir. O, ileri demokrasi dersi verenler utansınlar. Bu mu demokrasi, bu mu Müslümanlık? Üzülüyorum, bunlar Müslümanlıktan nasibini almamış. Eğer Müslüman olsa, İslam’dan nasibini alsa, böyle yapmaz. Ona, bu dini kim empoze ediyorsa, gitsin baksın, nedir bu İslam bu muhabbet, öğrensin bakayım. Düşmanlık mı, savaş mı, öldürmek mi, bu mu İslam? İslam bu kadar ucuz değil. Buradan Diyanet İşleri Başkanı’na sesleniyorum. Çıksın, söylesin, bizim vergilerimizle orda. Yeter."

ÖN OTOPSİ RAPORU

Ölen 23 yaşındaki Ahmet Atakan ile ilgili Adana Adli Tıp Kurumu’nda Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan otopsi tutanağında, 'ölümün künt beden genel beden travmasına bağlı etraf ve kafatası kırıklarıyla birlikte omurilik kopması, beyin kanaması ve iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama sonucu meydana geldiği...' denildi. Ayrıntılı raporun ise daha sonra hazırlanacağı açıklandı.

Yakınları tarafından Adana Adli Tıp Kurumu’ndan alınan Atakan’ın cenazesi, memleketi Hatay’a götürüldü. Ölen gencin amcası Nevzat Atakan, elindeki raporu göstererek, "Rapora göre, başında yaklaşık 4-5 cm derinliğinde göçük oluşmuş. Bu göçüğün neden kaynaklandığı belli değil. Başında 2 göçük, 2 santimetre de kesik var. Raporda, bunlar gerekçe olarak yer alıyor. Kesin ölüm raporu 2 ay sonra Adana Adli Tıp Kurumu’ndan verilecek. Biz de bu raporun sonucunu bekleyeceğiz. Şimdi, cenazemizi defnetmemiz için gerekli rapor verildi" dedi.

Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen Atakan’ın yakınları cenazeyi teslim alırken gözyaşlarına boğuldu. Yakınlarından Selma Cansert, "Yeter artık, anneler ağlamasın. Hani annelerin gözyaşı duracaktı? Yeter, bu savaş niye? Annelerin gözyaşı okyanus oldu. Bu ölen sizin de çocuğunuz olabilirdi" diye ağıt yaktı.

HATAY’IN ÖLEN 3’ÜNCÜ GENCİ

Gezi Parkı protestolarına destek vermek için Hatay’daki eylemlere katılan 22 yaşındaki Abdullah Cömert, 3 Haziran’da başından aldığı darbe ile ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede kurtarılamamıştı. Eskişehir’de 2 Haziran günü yapılan gösteride ağır yaralanan Hataylı üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz da 38 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti. Ahmet Atakan’ın dün akşam meydana gelen olayda ölümüyle birlikte Hataylı 3 genç eylemlerde kaybetti.

Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili görüntülerden olayın failleri belirlenirken, Abdullah Cömert’in kesin ölüm nedeni ve olayın failleri halen belirlenemedi. Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili 4’ü polis 8 kişi hakkında dava açılırken, polislerden biri hakkında ömür boyu hapis istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!