Onlara cumartesi günü de okul var

Güncelleme Tarihi:

Onlara cumartesi günü de okul var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2012 12:00

Van Valisi Münir Karaloğlu, kentte depremzede öğrencilerin 3 Şubat' ta karne alacaklarını İkinci dönemin ise 6 Şubat tarihinde başlayacağını bildirdi. Van ve Erciş' te eğitimin 6 gün olacağı Cumartesi günü de okulların açık olacağı belirtildi.

Haberin Devamı

DEPREM Bölgesi olan Van’da öğrencilere 3 Şubat’ta karne verileceği, 6 Şubat’ta da yeniden ders başlayacağı açıklandı. Van Valisi Münir Karaloğlu, Van ve Erciş’teki öğrencilerin haftanın 6 günü eğitim alacaklarını belirtirken, Mart ayından itibaren de öğrencilerin 1 saat ek ders göreceklerini söyledi.

Depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, eğitim için de çeşitli tedbirler alınıyor. Van Valisi Karaloğlu, düzenlediği basın toplantısında eğitim için aldıkları tedbirleri anlattı. Vali Karaloğlu, 21 Ocak’ta başlayacak olan sömestri tatilinin Van ve ilçelerinde uygulanmayacağını açıkladı. Vali Karaloğlu, Van ve Erciş’te okulların 10 hafta, diğer 10 ilçede ise 6 hafta aksadığını söyledi. Bu açığın kapatılması için Van ve ilçelerinde 6 gün eğitim verileceğini, Mart ayından itibaren de Van merkez ve Erciş İlçesi’nde her gün 1 saat ek ders verileceğini belirten Vali Karaloğlu, Van ve ilçelerindeki öğrencilerin 3 Şubat 2012’de yarıyıl karnesi alacaklarını, 6 Şubat 2012 ise ise yeniden ders başa yapacaklarını belirterek, "Eğitim ve öğretimin aksadığı Van ve ilçelerinde öğrencilerimizin eğitimlerini aksamaması için yoğunlaştırılmış bir program uygulayacağız. 21 Ocak’ta Van ve İlçelerinde tatil olmayacak. Yıl sonuna kadar cumartesi günleri de öğrencilerimize eğitim verilecek öğretmenlere ise ek ders ücretleri ödenecek. Bununla ilgili yapılacak olan programı da okul müdürleri belirleyecek" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!