Öngör: Liderlik, cesaret istek, inat, yetenek işidir

Güncelleme Tarihi:

Öngör: Liderlik, cesaret istek, inat, yetenek işidir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2004 22:27

Liderlik eğitimi konusunda enstitü kurma hazırlığı yapan Akın Öngör, önce bir vakıf kuracak. Öngör, 35 işadamının vakfı destekleyeceğini söylüyor.

Garanti Bankası eski Genel Müdürü Akın Öngör Bodrum'da liderlik eğitimi veren bir enstitü kurmak için çalışıyor. Dört yıl önce kendi isteği ile emekli olan Öngör, emeklilik dönemini Türkiye'de eksikliğini gördüğü liderlik konusunda eğitim verecek çalışmalarla değerlendiriyor.

Canon'un 12-13 Nisan’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlediği 'Canon Senfoni'ye konuşmacı olarak katılan Öngör, 'Liderlik' konusundaki tecrübelerini ve enstitüyle ilgili hedeflerini katılımcılarla paylaştı.

Garanti Bankası genel müdürü olduğunda 150 milyon dolar olan bankanın değerini görev süresinde beş milyar dolara çıkardığını belirten Öngör, liderlerin şirketlerin başarısı üzerindeki etkisine değindi.

Öngör, liderliğin vizyon, ekip ve takım çalışması, yaratıcılığa fırsat verme, değişim yönetimi, sonuca varma ve başarma isteği şeklinde beş unsuru bulunduğunu ifade etti: ‘‘Liderlik işletmeyi bir konumdan alıp, başka bir konuma koymaktır. Liderlik bir değişim yönetimidir. Cesaret, istek, inat ve yetenek işidir.‘‘

Değişimi yönetmenin zorlu olduğunu dile getiren Öngör, Bodrum'da liderlik eğitimi veren bir enstitü kurma çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: ‘‘Bu enstitüde Harvard Üniversitesi'den öğretim üyelerinin ders vermesi için yaptığım girişimler sonuçlandı. Bu konuda bir vakıf oluşturup bu vakıf bünyesinde enstitü kurmak istiyorum. Bu amaçla bağışta bulunması için 65 işadamıyla görüştüm. Bunların 35 kadarı bu oluşuma olumlu bakıyor.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!