Önergenin altında imzası olan vekiller: Bizim de çocuğumuz var

Güncelleme Tarihi:

Önergenin altında imzası olan vekiller: Bizim de çocuğumuz var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2016 01:45

Cinsel istismar düzenlemesine yapılan eleştirilerden sonra, önergenin altında imzası olan vekillerden de açıklama geldi.

Haberin Devamı

Tartışma yaratan önergede imzası bulunan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, RS FM’de Yavuz Oğhan’a yaptığı açıklamada, özetle şunları söyledi:

“Yargıtay’dan bize çok talep geliyordu. Türkiye’nin bu kanayan yarasının çözmemiz gerekiyordu. Doğru olduğuna inanıyoruz; önergeyi kesinlikle çekmeyeceğiz. Zorla tecavüz, şudur budur doğru şeyler değil. Buradaki hadise evlenme yaşı tutmadığı halde bir evlenme yapılmış, bir akit edilmiş, düğün dernek kurulmuş, düğüne siyasiler protokol katılmış, neticede bu hadiseden bir çocuk meydana gelmiş. Doktorun ihbarı üzerine savcılık devreye girmiş on küsür yıl ceza almış ve kız çocuğu bebeğiyle ortada kalmış. Bunun üzerine bu travmatik duruma karşı bir önlem almamız gerekiyor. Bu tür hadiselerde vereceğimiz cezalarla çocuğu dağa kaldırmış, tecavüz etmiş alçak sapıklara vereceğimiz cezalar aynı olamaz. Bizim muradımız cinsel istismar suçlarında cezaları arttırıp bunları ayırmak. Bizim de çocuğumuz var, Allah muhafaza.”

Haberin Devamı

BİZİM DE ÇOCUĞUMUZ VAR

Mustafa Elitaş (AK Parti Grup Başkanvekili): Metin çok güzel hazırlanmış. Orada sadece rahatsız edici kısım, cinsel istismar suçları ifadesi. Aslında onu arkadaşlara sorduk ‘Değişterebilir miyiz’ diye; ‘Bu TCK’yı etkiler çünkü bu suçlar orada öyle tanımlanmış’ dediler. O zaman biz de şimdi bu rahatsız edici ifadeyi ‘bip’leyip öyle yaparız. Mesela, önergeye ‘cinsel istismar suçları ifadesi’ yerine TCK’daki suç maddesinin numarası konulabilir. Aşırı feminen bir yaklaşımla maalesef, bu konu mecrasından çıkarılmaya çalışılıyor.

Naci Bostancı (AK Parti Grup Başkanvekili): Yapılan özünde doğru. Reşitlik yaşı altında, kendisinin, ailesinin rızasıyla evlenmiş olup da cinsel istismar nedeniyle dava açılmış, sonuçta da ceza almış olanları kapsayan toplum bir ihtiyaca yönelik bir düzenleme yapılıyor. Siyasetçinin ‘benim normlarım budur’ diyerek bunu topluma dayatması olmaz. Neye itiraz ediyorlar, itiraz ettikleri husus ile önergemiz arasında ne gibi bir çelişki var bunu görmek isteriz.

Erkan Akçay (MHP Grup Başkanvekili): Öyle afaki, ‘4 bin kişi var’ demek olmaz. Bunlar kim, yaşları ne, hadiseler nasıl olmuş, getirsinler örneklerini görelim. Türkiye’yi kötülemek için pusuda bekleyenlerin eline de koz verilmemesi gerekir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!