Son dakika: İstanbul için önemli uyarı! Fırtına ve kuvvetli rüzgara dikkat..

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2018 08:52

İstanbul'da kuvvetli rüzgâr, fırtına ve yağış etkili oluyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamada ''Bugün il genelinde yer yer kuvvetli yağış beklendiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım, lokal dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir'' denildi. Marmara Denizi’ndeki fırtına nedeniyle İDO ve BUDO’nun bazı seferleri ile Üsküdar-Eminönü vapur seferleri karşılıklı olarak iptal edildi. İstanbul öğle saatlerinde gece gibi oldu, şehrin birçok yerinde de dolu yağdı.

Haberin Devamı

İstanbul'da bugün şiddetli fırtına ve yağış etkili oluyor.  Beyoğlu, Beykoz, Kadıköy, Bağcılar, Çekmeköy, Fatih, Ümraniye, Şişli'nin de aralarında olduğu bazı bölgelerde yağmur etkili oldu. Bazı bölgelerde de dolu yağışı görüldü.  Yağmura ve doluya hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, otobüs duraklarına, bina girişlerine ve kapalı yerlere sığındı. Yağış nedeniyle bazı bölgelerde su birikintileri oluşurken, araçlar ilerlemekte güçlük çekti. 

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bölgede güney ve güneybatı yönlerinden lodos şeklinde kuvvetli rüzgâr ve yer yer fırtına yaşanması tahmin ediliyor denilmişti. 

Son dakika: İstanbul için önemli uyarı Fırtına ve kuvvetli rüzgara dikkat..

Haberin Devamı

Meteoroloji, saatte hızı 50-70 ile 80 kilometreye kadar çıkması beklenen fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunmuştu.

VAPUR SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Marmara Denizi’ndeki fırtına nedeniyle İDO ve BUDO’nun bazı seferleri ile Üsküdar-Eminönü vapur seferleri karşılıklı olarak iptal edildi. İskeleye gelenler, görevliler tarafından ve anonslar yapılarak uyarıldı. Üsküdar sahilde yürüyüş yapanlar ise fırtına nedeniyle zor anlar yaşadı. Denizde oluşan dalgalar kıyıyı vurdu. 

Son dakika: İstanbul için önemli uyarı Fırtına ve kuvvetli rüzgara dikkat..

İDO ve BUDO’nun iptal edilen seferleri şunlar:

İDO SEFERLERİ:

Bursa-Yenikapı-Kadıköy 16:30 
Bursa-Yenikapı-Kadıköy 14:30 
Bostancı-Kadıköy-Bakırköy 15:00 
Bakırköy-Kadıköy-Bostancı 14:00 
Bostancı-Kadıköy-Bakırköy 13:00 
Bakırköy-Kadıköy-Bostancı 18:00 
Bostancı-Kadıköy-Bakırköy 17:00 
Bakırköy-Kadıköy-Bostancı 16:00 

BUDO SEFERLERİ:

13:00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) 
14:30 tarihindeki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya) 
14:30 tarihindeki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Armutlu (İhlas) 
15:55 tarihindeki Armutlu (İhlas) - Bursa (Mudanya) 

Haberin Devamı

MARMARA BÖLGESİ'NDEKİ HAVA DURUMU

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, sıcaklık bölgede 6 ila 10 derece artacak.  Parçalı ve çok bulutlu hava beklenen bölge genelinin yağmur ile sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi öngörülüyor.  Yağışların, Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusu ile İstanbul çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Bölgede rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, öğleden sonraya kadar zaman zaman kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 km/saat, yer yer 90 km/saat) şeklinde esmesi öngörülüyor.

Bölge genelinde beklenen kuvvetli yağış ile rüzgar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olması isteniyor.

Haberin Devamı

 Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 15
İstanbul: Parçalı çok bulutlu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 16
İzmir: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20
Adana: Parçalı ve çok bulutlu 19
Antalya: Parçalı çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı 20
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karlakarışık yağmur yüksekleri kar yağışlı 4
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı 16

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!