Önder Sav'ın istediÄŸi oldu

Güncelleme Tarihi:

Önder Savın istediği oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2010 12:28

CHP Kurultayı'nda Önder Sav damgası kesinleşti.Partinin iki yıl önceki kurultayında kabul edilen ve genel sekreterliği güçsüzleştiren tüzük değişikliği bugünkü kurultayda resmen iptal edildi.

Haberin Devamı

Divan Başkanı Kemal Anadol, konuşmalar sürerken birden bire bir önergeyi oylamayı sundu. Kimse pek farketmeden Anadol'un "kabul edenler, etmeyenler" oylaması çerçevesinde sessizce geçirilen bu önerge, partinin geleceği açısından büyük önem taşıyordu.

 

Çünkü önerge ile iki yıl önce kabul edilmiş olan CHP yönetimini tümden değiştirecek ve bu kurultaydan itibaren yürürlüğe girmesi planlanan yönetim sistemi tümden iptal edildi.

       Â

 

Zeynep GÃœRCANLI
hurriyet.com.tr

İki yıl önceki tüzük değişikliği kongresinde CHP'deki mevcut güçlü genel sekreterlik makamının pasifize edilmesi, bunun yerine örgütten sorumlu genel başkan yardımcılığının güçlendirilip fiilen CHP'nin "ikinci adamı" haline getirilmesi öngörülüyordu.

 

Haberin Devamı

Önder Sav ile Deniz Baykal'ın arasındaki ilk anlaşmazlık da iki yıl önce gündeme gelen bu değişiklik nedeniyle ortaya çıkmıştı. Deniz Baykal'ın isteği ile değişiklik kabul edilmiş, ancak o dönemde Sav'ın "kırılmaması" için uygulama iki yıl sonraya yani bu kurultaya kadar ertelenmiştir.

 

BAÅžKANLIK DÄ°VANINI YÄ°NE PARTÄ° MECLÄ°SÄ° SEÇECEKÂ

 

Yine önerge ile iptal edilen değişikliğin bir başka önemi ise başkanlık divanı seçimiyle ilgili. İki yıl önceki tüzük değişikliği genel başkan yardımcılarının 80 Parti meclisi üyesi içinden bizzat genel başkan tarafından seçilmesini öngörülüyordu. Ancak önerge ile bu da iptal edildi. Yani Parti yönetimi yine mevcut sisteme göre, 80 kişilik parti meclisi tarafından seçilecek.

 

Bu durumda da Parti Meclisi'ne hakim olan parti yönetimine de hakim olacak. CHP kulislerinde bu durumda Önder Sav'ın yönetimde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan daha etkin olabileceğine işaret ediliyor.

 

Haberin Devamı

KILIÇDAROÄžLU TEK ADAY             Â

 

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve bin 200 delegenin imzasıyla aday gösterildi. Adaylık süresi sona ererken Kılıçdaroğlu'nun dışında aday çıkmadı.

 

Ä°ÅžTE GANDÄ° KEMAL'Ä°N YAÅžAM HÄ°KAYESÄ° / FOTO ANALÄ°Z

 

ÖNDER SAV KILIÇDAROÄžLU Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ° KONUÅžTU / WEB TV Â

 

KURULTAY'DAN İLGİNÇ KARELER

 

KILIÇDAROÄžLU Ä°ZDÄ°HAMDAN SALONA GÜÇLÃœKLE GÄ°RDİ / WEB TV Â

 

Ä°ZDÄ°HAMDAN SALONA GÄ°REMEDÄ° - FOTO GALERÄ°

 

KILIÇDAROÄžLU KÃœRSÃœYE GÄ°DERKEN ZOR ANLAR YAÅžANDI /WEB TV  Â

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK DEMEÇ / WEB TV

 

             Â

         Â

  Â

    Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!