'Öncü ruh' geçişi

Güncelleme Tarihi:

Öncü ruh geçişi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 23:28

RUS doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıması planlanan Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı’nın Karadeniz’deki inşaatını gerçekleştirecek Pioneering Spirit (Öncü Ruh) gemisi dün İstanbul Boğazı’ndan geçti.

Haberin Devamı

Hollanda’dan Rusya’ya gitmek üzere yola çıkan, 382 metre (kaldıracı dahil 477 metre) uzunluğu ve 124 metre genişliğiyle dünyanın en büyük inşaat gemisi olan Pioneering Spirit’e Boğaz yolculuğunda Kıyı Emniyeti’ne ait 4 gemi ve 2 kurtarma gemisi eşlik etti. Boru döşeme gemisi Pioneering Spirit’in geçişi sırasında Boğaz çift yönlü olarak gemi geçişine kapatıldı. Geçiş sırasında tüm vapur seferleri bir süre iptal edildi. Gemi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün altından geçtiği sırada kıyıda bulunan vatandaşlar selfie çekmek için yarıştı. Gemideki mürettebat da bol bol İstanbul manzaralı fotoğraf çekti. Dev gemi İstanbul Boğazı’nı 6.5 saatte geçebildi.

2.200 METREYE BORU
Malta bayraklı geminin, Rusya’nın Anapa Limanı’na 2 Haziran’da ulaşması bekleniyor. Dünyanın en büyük gemisinin döşeyeceği Türk Akımı da, dünyanın en büyük açık deniz boru hattı projelerinden biri olma özelliğini taşıyor. Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı, Rusya’dan Türkiye’ye uzanacak her biri yaklaşık 930 kilometre uzunluğunda ve 81 santimetre çapında iki paralel doğalgaz boru hattından oluşacak. Karadeniz tabanında 2 bin 200 metreye ulaşan derinliklerde döşenecek iki hattın doğalgaz taşıma kapasitesi toplamı yıllık 31.5 milyar metreküp olacak.

BAKMADAN GEÇME!