Önce proje sonra grup

Güncelleme Tarihi:

Önce proje sonra grup
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2005 01:55

AKP’den istifa ederek merkez sağda liderliğe soyunan Erkan Mumcu’nun politik hareketini, planlı şekilde zamana yayacağı öğrenildi. Mumcu’yla birlikte hareket eden Miraç Akdoğan ve Hasan Özyer’in, AKP’den bir iki gün içinde istifa etmesi bekleniyor.

ANADOLU TURU

Mumcu ve ekibi, kamuoyunda dikkat çekmek ve zemin oluşturabilmek için ‘ürettikleri projeleri’ tartışmaya açacaklar. Mumcu, TBMM’de etkinlik göstermenin yanı sıra, Anadolu’yu dolaşarak, örgütlenme için alt yapı oluşturacak. TBMM’de grup oluşturmak ise ikinci aşama olacak. Meclis’te grup kurmak için en az 20 milletvekili gerekiyor. Mumcu ve ekibi grup kurma çalışmalarını 6 aya yayacak.

BAĞIMSIZ DESTEĞİ

Bağımsız milletvekilleri, eski ANAP’lı Safter Gaydalı ile Ülkü Güney, Mardin Bağımsız Milletvekili Muharrem Doğan ile İstanbul Bağımsız Milletvekili Emin Şirin’in Mumcu’ya destek vermesi bekleniyor. Eski ANAP’lılar ile AKP ve CHP içinden katılacaklarla grup kuracak sayıya ulaşabileceği ifade ediliyor. Ancak CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, Mumcu’nun CHP’den kimseyi koparamayacağını söyledi.

YENİ PARTİ Mİ?

Mumcu’nun ANAP’ın başına geçmesi ya da yeni bir parti kurması tartışılan önemli konulardan birini oluşturuyor. Geçmişin kötü mirasını hatırlatmak olacağını düşünenler, ANAP’ın başına geçmesine karşı çıkıyor. Mumcu’ya yakın isimler ise ‘yeni parti’ ile yola çıkılmasını istiyor.

ANAP: BİZE GEL

ANAP Genel Başkanvekili Halil İbrahim Özsoy, Mumcu’nun basın toplantısında kullandığı ‘AKP ile doku uyuşmazlığı vardı’ sözlerine atıfta bulunarak, kendisine çağrı yaptı. Özsoy, ‘Onun dokusu da kokusu da burada. Mumcu, aktif siyasete ANAP’ta başlamıştır. Bugünkü duruma gelmesinde kendi birikiminin yanısıra ANAP’ın emeği vardır. Adresi burası olmalıdır. Düşünsün taşınsın karar versin’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!