Önce kurşunladım sonra ateşe verdim

Güncelleme Tarihi:

Önce kurşunladım sonra ateşe verdim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2011 00:00

Akyazı’da miras nedeniyle anlaşamadığı kardeşi, kardeşinin eşi ve iki çocuğunu öldürdüğünü itiraf eden Yakup Yıldız katliamı anlattı: “Silahı çıkardım, sırayla öldürdüm, pet şişeye doldurduğum benzinle evi ateşe verdim.”

Haberin Devamı

SAKARYA’nın Akyazı İlçesi’nde Hollanda’dan gelip miras yüzünden tartıştığı kardeşi Erol Yıldız’ı (47), eşi Hanife Yıldız (42), kızları engelli Özlem (18) ve Elif’i (12) kurşun yağmuruna tutarak öldürdüğü iddiasıyla yakalanan Yakup Yıldız (49) eve çantasında içi benzin dolu pet şişe ile geldiğini söyledi. Cesetlerde 25 kurşun saptanırken Yakup Yıldız’ın yengesi Hanife’ye 11, kardeşi Erol’a 6 ve yeğenlerine de 4’er kurşun sıktığı belirlendi. Çalıştığı Hollanda’ya gitmek için İstanbul’daki Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçağa binmek üzereyken yakalanan Yakup Yıldız, olay gecesini şöyle anlattı:

‘Pet şişede benzin getirdim’

“Saat 20.00 sıralarında Erol’un evine geldim. Salonda otururken Erol’a ‘Ev ve fındıklıkla ilgili mirasta benim de hakkım var. Babamdan kalma ve istiyorum’ dedim. Miras payı olarak 7 bin Euro’da anlaştık. Bunun için senet imzaladık. Ancak fındıklık konusunda tartıştık. Bana ağır konuştu. Ben de silahımı çektim ve ateş ettim. Önce Erol’u, sonra karısını, sonra da yan odada bulunan çocuklarını öldürdüm. Çanta içerisinde getirdiğim içi benzin dolu pet şişeyle yukarı çıktım. Benzini döküp evi ateşe verip ayrıldım. Hollanda’daki eşimi arayıp olanları anlattım ve dönüş biletini halletmesini istedim. Derince’deki evimde silahı temizledikten sonra havaalanına geldiğimde polisler beni yakaladı. Bu işi bir şekilde halledecektik. Böyle oldu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!