Önce keÅŸif sonra dehÅŸet

Güncelleme Tarihi:

Önce keşif sonra dehşet
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 09:37

Develi'deki aile yemeğinde yeğeni Y.K.’nın yüzüne asit atan bilgisayar uzmanı Cihan A.'nın bir hafta önce mekanda keşif yaptığı ortaya çıktı. Öte yandan lüks restorandaki kimyasal saldırıda yaralanan 3 yaşındaki Y.K.’nın annesi, kardeşinin eşi gözaltına alınınca yardım için avukat göndermiş.

Haberin Devamı

Habertürk ve Akşam'ın haberlerine göre İstanbul Ataşehir'de yemeğe davet ettiği aile üyeleriyle otururken oyun odasına giderek 3.5 yaşındaki yeğeni Y.K.’ya sülfürik asit döken enişte Cihan A.’nın olaydan bir hafta önce mekanda keşif yaptığı ortaya çıktı.

Restoranta tablet bilgisayarıyla gelen Cihan.A, kablosuz ağa (wi-fi) bağlanarak güvenlik kameralarına müdahale edip edemeyeceğini belirledi. Gözü dönmüş eniştenin asitli saldırıyı gerçekleştireceği sırada kameraları kapatarak arkasında bir delil bırakmamayı planladığı da belirlendi. Polis, kameralara müdahale edip etmediğini araştırmak için Develi Restoran’ın bilgisayar kasaları ve Cihan A.’nın bilgisayarını inceleme altına aldı.

 

Â

Önce keşif sonra dehşet

Haberin Devamı

DEVELİ POLİSLE İŞBİRLİĞİ YAPTI

Olayın yaşandığı günün ilerleyen saatlerinde restoran yetkilileri olay akşamı yemekte olan Cihan A.'nın olayı gerçekleştirdiğini öğrendikleri ancak polisin soruşturmayı tamamlaması ve delil bulması için basına saldırganı açıklamadıkları ortaya çıktı. Restoran yetkileri, marka değerinin düşecek olmasına rağmen kameraların bakımda olduğunu belirterek saldırganın kimliğinin tespit edilemediği algısı oluşturarak Cihan A.’nın kaçmasının önüne geçti.

MASRAFLARI KARÅžILAMAYA HAZIRIM

Cihan A.’nın emniyetteki ifadesi yok artık dedirtecek cinsten: Yemeği eşimle organize etmiştik. Son zamanlarda aile bireylerinin Y.’ye benim çocuğumdan daha fazla ilgi gösterdiklerini hissettim. Bu nedenle yemeğe gelirken evin bodrum katında boya kutularının bulunduğu yerden üzerinde boya yazılı diş macunu tüpü şeklinde bir boyayı alıp cebime koydum. Amacım boya olduğunu düşündüğüm bu maddeyi Y.’ye sıkıp şaka yollu korkutmaktı. Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdim. Y.’nin her türlü masrafını karşılamaya hazırım. Pişmanım!

Önce keşif sonra dehşet

Haberin Devamı

ANNEDEN ENÄ°ÅžTEYE AVUKAT!

Lüks restorandaki kimyasal saldırıda yaralanan 3 yaşındaki Y.K.’nın annesi, kardeşinin eşi gözaltına alınınca yardım için avukat göndermiş.

İstanbul Ataşehir’deki lüksbir restorandaki saldırıda çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Sülfürik asitli saldırının failinin aileden olabileceği, 2 gözünü de kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan 3 yaşındaki Y.K.’nın ailesinin aklının ucundan bile geçmemiş. İddiaya göre polis, saldırganın Cihan Araçman olduğunu tespit etti.

Önce keşif sonra dehşet



Ancak aileye saldırganın kimliği açıklanmadı. Araçman, villasında gözaltına alındı. Her şeyden habersiz olan anne Avukat I.G. de Araçman’ı savunmaları için 2 avukat arkadaşını gönderdi. Emniyete giden avukatlar, Araçman’ın saldırgan olarak gözaltına alındığını öğrenince hemen I.G.’yi aradı ve gerçeği anlattı. I.G. neye uğradığını şaşırırken, avukat çift hemen emniyetten ayrıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!