Önce Davutoğlu sonra Merkel indi

Güncelleme Tarihi:

Önce Davutoğlu sonra Merkel indi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 16:57

Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gaziantep'e geldi. Başbakan Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angele Merkel, AB Konseyi Başkanı Tusk ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Timmermans, 4 bin 818 Suriyelinin yaşadığı Nizip-2 Konteyner Kent ve Konaklama Tesisi'ni ziyaret etti.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu taşıyan Anauçağı saat 16.35'te Gaziantep Havalimanı'na indi. Ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel'in uçağı iniş yaptı.

Merkel ve Davutoğlu'nu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin ile çok sayıda protokol üyesi, sivil toplum örgütü temsilcileri ile Suriyeli çocuklar karşıladı. Merkel ve Davutoğlu'na burada Suriyeli çocuklar çiçek verdi.

Önce Davutoğlu sonra Merkel indi

Haberin Devamı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Davutoğlu, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile Nizip ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyelileri ziyaret etmek üzere kampa giriş yaptı. 

Yaklaşık 5 bin sığınmacı Suriyeli Nizip kampında yaşıyor. Davutoğlu ve Merkel kamp ziyaretinin ardından Gaziantep Üniversitesi'ne geçecek. Ziyaretin geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor. 

Haberin Devamı

Önce Davutoğlu sonra Merkel indi

DAVUTOĞLU VE MERKEL GAZİANTEP'TEKİ SIĞINMACI KAMPINI ZİYARET ETTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angele Merkel, AB Konseyi Başkanı Tusk ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Timmermans, 4 bin 818 Suriyelinin yaşadığı Nizip-2 Konteyner Kent ve Konaklama Tesisi'ni ziyaret etti.

Önce Davutoğlu sonra Merkel indi

Başbakanlık otobüsü ile 4 bin 818 Suriyelinin yaşadığı tesise gelen Davutoğlu, Merkel, Tusk ve Timmermans, yöresel kıyafet giyen Suriyeli kız çocukları tarafından çiçeklerle karşılandı. Davutoğlu, Merkel, Tusk ve Timmermans, Suriyeli aileler bir araya geldi, çocuklarla sohbet ettiler.

Haberin Devamı

Önce Davutoğlu sonra Merkel indi

Davutoğlu'na eşi Sare Davutoğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!