Önce Cumhuriyetin hükümeti olsun kendisi

Güncelleme Tarihi:

Önce Cumhuriyetin hükümeti olsun kendisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2014 02:05

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Çağrıda bulunuyorum, artık Bahçeli ve Kılıçdaroğlu’nun muhatapları Cumhurbaşkanımız değil, muhatapları benim. Saldıracaklarsa, eleştireceklerse, siyasi kültür içinde davranmaları lazım” çağrısına karşı “Önce Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olsun kendisi. Bağımsız bir hükümeti olabilme iradesini ortaya koyabilmesi lazım” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Davutoğlu’nun sözlerine Hürriyet’e değerlendiren Adan, “Başbakan’ın geliş şekline baktığımızda ortaya konulan kriterler Türkiye ile ilgili değildi. 17-25 Aralık’la ilgili Başbakan’ın paralel yapı diye inşa etmeye çalıştığı yapıyla mücadele edeceğine dair değerlendirmeleri ön plana geçti. Dolayısıyla bu hükümet Tayyip Erdoğan hükümetidir, Tayyip Erdoğan’ın atadığı bir hükümettir. Yani geliş şartları, Türkiyenin ekonomisi, dış politikası, ülkenin içinde bulnuduğu sıkıntılarla ilgili değil. Sadece 17-25 Aralık operasyonlarına karşı bir siyaset” dedi.

Davutoğlu’nin muhalefet karşı samimi olabilmesi için öncelikle yolsuzluk dosyalarıyla ilgili iradede kendisini kanıtlaması gerektiğini belirten Adan, “Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olsun kendisi öncelikle. Bağımsız bir hükümet olabilme iradesini ortaya koyabilmesi lazım. 17-25 Aralık vurgunun adıdır, talanın adıdır, bunun ne milli iradeyle ne de paralel denen şeyle ilgisi vardır. Suçüstü yakalanmış bir hırsızlık olayı cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğunun ortaya çıktığı gündür” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!