Önce art arda patlamalar duyuldu

Güncelleme Tarihi:

Önce art arda patlamalar duyuldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2015 14:32

İstanbul Adliyesi'nde devam eden rehin krizinde flaş gelişme. Saat 20.30 sularında adliye içinden bir patlama sesi geldi ve silah sesleri duyuldu. Operasyon başladı. Haberinin duyulmasından birkaç dakika sonra art arda patlama sesleri duyuldu.

Haberin Devamı

Berkin Elvan soruşturmasına bakan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz rehin alındı. Yasa dışı bir örgüte yakınlığı ile bilinen kişiler Twitter hesabından Savcı Kiraz’ın başına silah dayalı halde fotoğraf yayınlandı. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok yaptığı açıklamada 'Olayın kan dökülmeden çözülmesini istiyoruz. Görüşmeler devam ediyor. Şu an için herhangi bir sıkıntı yok' dedi. Ancak akşam saatlerinde polis operasyona başladı. Savcı Kiraz ağır yaralı olarak kurtarılırken iki terörist öldürüldü.

EYLEMCİLERDEN TALEP



Savcıyı rehin alan örgüt terör eylemiyle ilgili sosyal medya hesabından fotoğraflar paylaşarak serbest bırakma şartlarını duyurdu. Savcı Kiraz'ın odası Çağlayan Adliyesi'nin 6.'ıncı katında bulunuyordu.

Rehin alınan Savcı Kiraz, HSYK'nın yaz kararnamesi ise Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne atanmıştı.

Önce art arda patlamalar duyuldu
ÖZEL HAREKAT TİMİ ADLİYEDE

Haberin Devamı

14 YILLIK SAVCI
Savcı Kiraz’ın Gaziosmanpaşa’da 4 yıl kadar görev yaptığı, İstanbul’dan önce Osmaniye’de görev yaptığı öğrenildi.

Savcının rehin alınmasının ardından özel harekat timi Çağlayan Adliyesi'ne geldi.

Haberin Devamı

GÖRÜŞMELER ALTI SAAT SÜRDÜ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Yiğit, Savcı Kiraz’ı rehin alan kişiler ile görüşmelerin yapılmaya başlandığını açıkladı. Hurriyet.com.tr’ye konuşan Başsavcı Vekili Yiğit, “Onların bulunduğu katta özel harekat polisleri bulunuyor. Onlarla (rehin alan kişiler) görüşmeler var. Onların istediği bir kişi üzerinden görüşmeler yapılıyor” dedi.

Önce art arda patlamalar duyuldu
DÜNYA AJANSLARI BÖYLE DUYURDU

ADLİYE GİRİŞ ÇIKIŞA KAPATILDI


Adliye giriş-çıkışlara kapatılırken, Kiraz'ın odasının bulunduğu 6. kat boşaltıldı. Alt ve üst katlarda yoğun güvenlik önlemi alındı.

Terörle Mücadele ve Özel Harekat şube müdürlüklerine bağlı ekipler ile müzakere timi, adliyeye geldi. Adliyenin dışında hakim noktalara da keskin nişancıların yerleştirildiği görüldü.

Haberin Devamı

İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan da adliyeye geldi.

Adliye önünde, Olay Yeri İnceleme ve Çevik Kuvvet şube müdürlükleri ile itfaiye ve sağlık ekipleri de hazır bekletiliyor.

BÜTÜN KATLAR BOŞALTILDI


Çağlayan Adliyesi'nde hareketlilikj devam ederken adliyenin bütün katları boşaltılmaya başlandı.

BAŞSAVCI ÇAĞIRDI, ÜMİT KOCASAKAL ADLİYEYE GİTTİ

İstanbul Başsavcısı'nın talebi üzerine, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın Çağlayan Adliyesi'ne gittiği ortaya çıktı.
Ümit Kocasakal, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Bu konuda hiçbir şey söylemeyeceğim. Şimdi Adliyeye gidiyorum. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bana haber verildi. Şimdi Adliyeye gidiyorum. Başka birşey söylemeyeceğim" dedi.

Haberin Devamı

Önce art arda patlamalar duyuldu


Kocasakal adliye girişinde ise, sorular üzerine "Ne kadar hassas görüyorsunuz. Hangi açıklamayı yapayım. Çağrıldık geldik"diye konuştu


DURUŞMANIN 5. SAVCISI OLARAK ATANMIŞTI
Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndaki odasında rehin alınan Savcı Mehmet Selim Kiraz, Berkin Elvan soruşturmasındaki beşinci savcı olarak atanmıştı. Savcı Kiraz, son olarak fail olduğundan şüphelendiği 3 polisin açık kimliğinin tespiti için emniyetten gelen 21 polisin açık kimlik bilgileri ve fotoğraflarını Adli Tıp Kurumu’na yollamıştı. / Yüksel KOÇ / İSTANBUL, (DHA)






GAZETECİLER UZAKLAŞTIRILDI

Adliyenin A kapısı önündeki basın mensupları, pencereden silahla ateş açılması ihtimaline karşı buradan uzaklaştırıldı. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın adliyeye girdiği görüldü.

EYLEMİ YAPAN Ş.Y İDDİASI

Haberin Devamı


Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan kişilerden birinin Ş.Y olduğu ileri sürüldü. Ş. Y'nin İstanbul'da geçmiş tarihte yasadışı örgüte yönelik bir operasyonda gözaltına alınan isimlerden biri olduğu belirtiliyor.


AÇIKLAMA YAPILDI


İstanbul emniyet Müdürü Selami Altınok gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

Hiç kimsenin canı yanmadan bir an önce sonuçlanabilmesinin gayretini gösteriyoruz. İnşallah umudumuz odur ki bu eylemde kimsenin canı yanmadan, hiçbir arkadaşımızın zarar görmesine imkan vermeden sonuçlanmış olur diye düşünüyoruz. An itibariyle herhangi bir sıkıntımız yok. Herhangi bir arkadaşımızın sorunu yok.

Müzakereci arkadaşlarımız, bize katkı veren İstanbul barosu başkanımız, diğer arkadaşlarımız eylemcilerle görüşüyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Orhan Kapıcı ise şunları söyledi:
Bu süreçte devletin tüm kurumları, bu konuda yardımcı olması gereken insanlar gerekli yardımları yapıyorlar. Tabi eylemin amacı, anladığımız kadarıyla Berkin Elvan soruşturması nedeniyle gündeme geldiğini öğreniyoruz. Berkin elvan, bizim çocuğumuzdur, kardeşimizdir. Onun ölüm olayı hepimizi üzmüştür. Biz
hukukçular olarak soruşturmayı etkin ve zamanında yapmak zorundayız. Elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz. Bu eylemin faili de devletin bize verdiği yetki, hukuk sınırları içerisinde faili de bulunmaya çalışılacaktır. Başsavcılık ve emniyet olarak her türlü gayreti sarf edeceğiz. Bu konuda tüm halkımızın emin olmasını canı gönülden istiyoruz.

Biz istiyoruz ki başka bir müessip hadise olmasın. Gerekli girişimler yapılıyor. İnşallah herhangi bir kaza olmadan bu eylem sonuçlanır.

İÇERDEKİLER AVUKAT MI?

O konuda net bir durum yok. Biz şu an itibariyle kimdir nedir onda değiliz. Burada bir hadise var, savcımızın can güvenliği.

TBB BAŞKANI FEYZİOĞLU ADİYEYE GELDİ

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Bakanlar Kurulu kararı ile Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın Çağlayan Adliyesi’nin 6’ncı katındaki odasına silahlı kişilerin girmesi ile ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yayınladığı mesajında, "Cumhuriyet Savcısını rehin alma eylemi bir terör eylemidir. Hiçbir gerekçe bunu masum ve haklı gösteremez. Dualarımız savcımızla" dedi.

Feyzioğlu, ilerleyen saatlerde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Feyzioğlu adliyeye girişinde açıklama yapmadı.

BAKMADAN GEÇME!