Onbaşı, evladımızdır

Güncelleme Tarihi:

Onbaşı, evladımızdır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

Fatih Belediyesi'nin yaptırdığı Şehitler Anıtı, Şehitler Parkı ve Şehitler Evi'ni törenle açan Başbakan Mesut Yılmaz, şehitliğin en yüksek mertebe olduğunu belirterek, ‘‘Yarbay, binbaşı, onbaşı, er rütbelerindeki bu şehitler, aslında hepimizin kardeşi ve evladıdır. Eğer bu ülkede hür ve bağımsız yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize borçluyuz’’ dedi. Yılmaz'ın konuşması, coşkulu bir şekilde alkışlandı. Yılmaz, konuşmasında ünlü şair Mehmet Akif Ersoy'un ‘Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ dizesini hatırlattı. Fatih Belediye Başkanı Sadettin Tantan da, bu parkın yapımının bir siyasi irade tarafından engellendiğini belirterek, ‘‘Şehitler, kendi rütbelerinin şerefsiz olduğunu bilemezlerdi’’ dedi. Konuşmaların ardından, üstü Türk Bayrağı ile örtülü anıt, Yılmaz tarafından açıldı. Anıtın kaidesinde, Fatih ilçesinde kayıtlı 25 şehidin adı yer aldı.

Bu arada törene katılan şehit aileleri ‘Evlatlarımız dağda, onun oğlu havuz başında’ ‘Onbaşılar şerefsiz olamaz’ diye bağırarak Çiller'i protesto ettiler. Bir şehit yakını da, ‘‘Şehitlerin kemikleri sızladı, onbaşılar şerefsiz değil, şerefli vatan bekçileridir’’ yazılı pankartı taşıdı.

Yılmaz, daha sonra park içinde yaptırılan Şehitler Evi'ni gezdi, şehit aileleriyle bir süre sohbet etti. Yılmaz'a daha sonra gittiği Borsa'dan çıkışında vatandaşlar Çiller'i kastederek, ‘‘Onbaşı değil, er bile olamaz’’ diye bağırıp, alkış tuttular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!