Ona her gün hırsız diyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Ona her gün hırsız diyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2014 01:53

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ı sert şekilde eleştirirken, “O hırsız, o koltuktan inmediği sürece ona her yerde hırsız diyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

CHP’nin, Yalova Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitinginde, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan ve Muammer Güler ile oğlu Barış Güler arasında yapıldığı iddia edilen telefon konuşmaları barkovizyon eşliğinde dinletildi. Alandakiler “Hırsız Tayyip”, “Her yer Taksim, her yer direniş”, “Başbakan Kemal”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atıldı. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

HÜKÜMET DEVLETİ SOYDU
17 Aralık'ta Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu yapıldı. 4 bakanın çocuklarının yatak odalarında kasalar çıktı. Kasaların içinden paralar çıktı. Dolarlar çıktı. Euro'lar çıktı. O kasaların yanında para sayma makineleri çıktı. Bir bakanının 700 bin liralık saati çıktı. Sonra baktılar ki bu iş büyüyor, önce koştu kendi özel uçağını, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na tahsis edilen özel uçağı, Aksaray'a gönderdiler. Valiyi aldı 'Gel' dedi. 'Sen İstanbul'a emniyet müdürü ol. Yolsuzluk ve rüşvet olayını kapat' dedi. Polisleri, savcıları değiştirdiler. Değiştirdikleri savcıları bir daha değiştirdiler. Sonra yetmedi adli kolluk yönetmeliğini değiştirdiler. Yetmedi Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu değiştirdiler. Yetmedi Başbakan çıktı dedi ki, 'Bu yolsuzluk ve rüşvet operasyonu bana karşı yapılmıştır. Oğlum Bilal'e karşı yapılmıştır. Bilal üzerinden bana ulaşmaya çalışıyorlar' dedi. Ben de şunu söylüyorum Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Allah aşkına bana söyler misiniz, bir hükümet devleti soyarsa ne olur? Dünya tarihinde ilk kez AKP hükümetinin devleti soyduğunu görüyoruz. Kendi oğluna 'ifade ver' diyorlar. 'İfade vermem' diyor. İfadenin alınması lazım. 'İfade alınmayacak' diyor. Ne yaptı Başçalan, oğlunu devletin makam arabasıyla beraber yanında götürdü.
NÜFUSUN YARISI ‘HIRSIZ’ DİYOR
Manisa'da bir üniversite öğrencisinin çantasında bir bezin üzerine 'Hırsız var' yazıldığı için 'Sen devlet büyüklerine Başçalan’a hakaret ediyorsun' diye yakaladılar. Allah aşkına eskiden bir reklam vardı. Bir bisküvinin adını söylerdi o bisküvi reklamında ismini söylerdi. Onun adı hemen akla gelirdi. Şimdi 'Hırsız' deyince akla Başbakan Erdoğan geliyor. Ben daha ne diyeyim söyler misiniz? Bu ülkenin nüfusunun en az yarısı ona hırsız diyor. Hırsız unvanı verilen bir adam, Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanlık koltuğunda oturur mu? Arkadaşlara söyledim Başçalan’a sakın Sayın Başbakan demeyin. Sayın lafını da kaldırın. Bütün dünyada nam salmıştır. Adı Başçalan’dır.
ARTIK BÜTÜN DÜNYA BİLİYOR
Bir adamın yüreğinde Allah korkusu varsa, kul hakkı yemek dünyanın en büyük günahıdır diye biliyorsa, alnında ar damarı varsa zaten bir gün bile o koltukta oturamaz. Bunlarda Allah korkusu yok, ar damarı yok, ne söyleyeyim ben bunlara başka ne söyleyeyim Allah aşkına söyler misiniz? O nedenle Manisa'daki üniversite öğrencisine 'Hırsız var pankartını taşıma' diyor. Ben de buradan diyorum ki, artık o devlet sırrı olmaktan çıktı. Artık bütün dünya onun hırsız olduğunu kabul ediyor. Herkes öyle bilsin rahatlıkla söyleyebilirsiniz kimse bir şey yapamaz size. O hırsız o koltuktan inmediği sürece ona her yerde hırsız diyeceğiz.
EVİNDE 1 MİLYAR DOLAR NASIL OLUR
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasındaki tutuklu sanıkları tahliye ettiler. Serbest bıraktılar hepsini. Kahramanmaraş'ta bir gencecik çocuğumuz 17 lira çaldı diye 17 ay hapse atıldı. 1 milyar dolar götürdüler. Başbakan’ın evinden çıkan para bu. Hepsi serbest kaldı, milletin vicdanı sızlıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren değerli, yurttaşlarıma sesleniyorum. Bir Başbakan’ın evinde nasıl olur da, 1 milyar dolar para olur?
KAÇTIĞI YERDEN GERİ GETİRECEĞİM
Elinizi vicdanınıza koyun. Allah aşkına dünya tarihinde hangi Başbakan’ın evinde bu kadar para var? Devletin bankaları var. Alınteriyle kazandıysan götür bankaya yatır. Ama hırsızlık yaptın parayı oraya yatıramıyorsun. Ben sana hırsız demeyim de, ne diyeyim. Başçalan’ın yönettiği bir ülkeyi istemiyoruz. Millet oy verdi hırsızlık yapıyorlar. Hesabını sormazsam ben namerdim. Ben demiştim ki, ya koltuğu bırak ya da helikoptere bin başka bir yere git. Bazıları eleştiriyorlar hesap sormayacak mısın diye. Siz hiç merak etmeyin. Bu kardeşiniz kul hakkı yiyen herkesten hesabını soracaktır. Kaçar mı? Emin olun kaçar. Ama kaçtığın ülkeden seni geri getireceğim ve bunun hesabını soracağım.
GEMİCİKTEN SONRA ADACIK ALIYOR
Son günlerde ortaya dökülen kasetlere hiç kimse çıkıp yalan demedi, düzmecedir demedi, montajdır demedi. Herkes kabul etti ama ne zaman Bilal oğlan ile Başçalan arasında konuşma çıkınca önce bir hayal kırıklığı, önce bir sesini kestiler, sonra çıktı ‘Bu montajdır’ dedi. Dün bir ses kaydı daha düştü Bilal oğlan ada alıyor, adalar alıyor. Başçalan’a sormuşlar ‘Yok onun aldığı adacık’ demiş ‘Küçük bir ada alıyor’ demiş. Hani gemicik almıştı ya şimdi de adacık almış. AK Parti’ye oy veren değerli yurttaşlarıma sesleniyorum. Eğer
siz kul hakkı yemenin günah olduğuna inanıyorsa-nız, bunlara oy verirseniz benim iki elim yakanız-da olur.

CHP’nin dolarları

Haberin Devamı

CHP yolsuzluk ve rüşveti protesto ederek sahte dolar ve Euro dağıttı. Güvenpark’ta toplanan CHP’lilere DİSK üyeleri de destek verdi. Protesto gösterisine katılanlar “Hırsız var” ve “Hırsız Tayyip” sloganları attı. Grup adına yapılan açıklamada “Başbakan Tayyip Erdoğan, yolsuzluk ve rüşvetin başıdır. Artık yolsuzluk, hırsızlık üstü örtülmeyecek kadar ortada. Hırsızlığın, yolsuzluğun başı Tayyip artık istifa etmelidir” denildi. Açıklamanın ardından alana getirilen kutular dolusu sahte dolar ve Euro önce üst üste dizilip, üzerine ‘Bilal Erdoğan’ın evinden çıkan 30 milyon Avro’ yazıldı, sonra da sokağa saçıldı. Eylemciler sahte paralarla hatıra fotoğrafları çektirdi. Mert Gökhan KOÇ / ANKARA


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!