On yıldır yetiştirilen geyikler, ormana salındı

Güncelleme Tarihi:

On yıldır yetiştirilen geyikler, ormana salındı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2002 01:58

Balıkesir Değirmenboğazı ve Yayla Geyik Üretme İstasyonu'nda yaklaşık 10 yıldır koruma altında bulunan geyikler, yavrularıyla birlikte Dursunbey Alaçam ormanlarına salındı.

İnsanlara alışkın olan geyiklerin ormandan çıkıp yerleşim alanlarında dolaşabileceği belirtilerek vatandaşlardan hoşgörülü ve duyarlı olmaları istendi. Milli Parklar ve Av Yaban Hayatı Balıkesir Başmühendisi Nejdet Arslan, nesli tükenmekte olan hayvanlar grubundaki geyiklerin istasyonda 10 yıldır koruma altında olduğunu belirtti.

Arslan, ‘‘Ancak artık doğal hayata bırakılmaları gerekiyordu. Biz de Dursunbey Alaçam Dağları'nda 30 bin hektarlık bir alanı koruma alanı ilan ettik. Çevredeki 12 köyle koruma anlaşması yaptık, bölgeye silah ve köpekle girilmesini yasakladık. Toplam 76 geyiği ormana saldık. Önümüzdeki günlerde Keşan ve Çanakkale-Yenice'den getirilecek 20 geyiği de doğaya bırakacağız. Bu Türkiye ölçeğinde çok önemli bir rakam’’ dedi. Arslan, ‘‘Biz aslında bunların ikinci neslinden, yani yavrularından sonuç bekliyoruz. Yavrular doğaya uyum sağlayacak ve sahaya yerleşecek’’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!