On-line seks

Güncelleme Tarihi:

On-line seks
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bilgi teknolojisindeki gelişmeler ve internet, insanların önünde bambaşka dünyalar açtı. İnsan, artık oturduğu yerden tüm dünyaya uzanabiliyor. Ama bu başdöndürücü gelişmeler, bazı sakıncaları da beraberinde getiriyor. Örneğin insanlar, gerçek yerine ‘‘sanal cennetler’’de yaşıyorlar.

Almanya'da yayımlanan haftalık Stern dergisi, son sayısında ‘‘sanal cennetler‘‘ konusunu kapak yaptıElektronik çağında gerçekle sanal dünya, giderek birbiri içinde erimeye başladı. Tüm bir yaşam, hızla bir yanılsama haline geliyor. Internette flörtten, aynı evcil hayvan gibi beslenip bakılan ‘‘Tamagotchi’’ oyuncaklarına kadar, bir dizi sanal gerçekle iç içe yaşıyoruz artık. Bilgisayar başında yaşanan aşklar da tüm dünyada hızla yayılıyor. İki tuşa dokunmakla, sanal bir dünyada erotizmi tüm boyutlarıyla yaşamak mümkün. Uzmanlar, ‘‘on-line seks’’in de hızla yaygınlaştığına dikkat çekiyorlar. Psikiyatri uzmanı Hinderk Emrich, sanal dünyanın sadece göz alıcı bir düşsel görüntüden ibaret olduğunu, insanları birbirine yabancılaştırdığını belirterek şöyle diyor: ‘‘İçinde yaşadığımız dünya giderek soyut hale geliyor. Bugün artık bilgi alışverişinde bulunmak için bilgisayar şebekelerini kullanıyoruz. Karşımızdaki kişinin sesini duyamıyor, mimiklerini göremiyoruz. Hatta çocuklar bile dünyayla ilk temaslarında yapay iletişim kuruyorlar.

Anneleri ninni söyleyecek yerde, teypten kaset dinletiyor. Masalların yerini çizgi filmler alıyor. Bilgisayarlı iletişimde insanlar sorumluluktan da kurtulmuş oluyor.’’

Gerçekten de insan internetteki her türlü eyleminde sorumluluktan, risk almaktan ve pişmanlıktan kurtulmuş oluyor. İnternette erotik menülerden birini seçtikten sonra, ister Johnny Depp'le, isterseniz Brad Pitt'le seksin tadını çıkarıyorsunuz. Hem de hiçbir sınır tanımadan, riske girmeden.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!