On binlerce araç trafikte, çalışan işçi: SIFIR

Güncelleme Tarihi:

On binlerce araç trafikte, çalışan işçi: SIFIR
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2012 00:00

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde bir şeridin daha kapatılmasıyla zaten yoğun olan trafik sürücüleri isyan etme noktasına getirdi. 18 Haziran’dan bu yana trafik çilesini çeken İstanbullu, FSM onarımında vardiya usulü 24 saat çalışılmamasından, bu yüzden işlerin uzamasından şikayetçiydi. Bu sabah saat 08:30 itibariyle köprüden çekilen fotoğraflar bu düşünceyi adeta kanıtladı. Üç şeridi birden trafiğe kapatılan FSM’nin üzerinde onarımda kullanılan 5-6 araç ve az sayıda işçi vardı. Ancak hiçbir çalışma belirtisi yoktu. Bunun nedenini ise Karayolları İşletmeler Başmühendisi Beyhan Yaraman açıkladı: “Bu çalışmaların geri planı var”

Haberin Devamı

İSTANBUL TRAFİĞİNDE SON DURUM

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde bir şeridin daha kapatılmasıyla köprü trafiğinin de saati günden güne geriye gidiyor.

Bugün 18.30 itibariyle İstanbul'daki yol durumu şöyle;

Avrupa-Anadolu yönünde Boğaziçi köprüsü'nde Çağlayan'dan başlayan yoğun bir trafik var. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde Seyrantepe'den başlayan yoğunluk var.

Anadolu-Avrupa geçişinde ise Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yönünde Ümraniye'den başlayan bir yoğunluk var.

Boğaziçi Köprüsü'nde Çamlıca'dan başlayan trafik yoğun akacı ancak bu trafik köprü üzerinde daha akıcı bir hale geliyor.

E-5'te Yenibosna'da kaza var, bu nedenle Cevizlibağ'dan baslayan trafik yoğun.

Küçükçekmece-Avcılar çift yönlü yoğun.

Tekstilkent-Mahmutbey arası yoğun, aksi istikamet açık ve akıcı.

Anadolu E-5, Bostancı- Kozyatağı arası her  iki yönde de yoğun.

Haberin Devamı

FSM Köprüsü’nde zaten yoğun olan trafikte Çarşamba günü bir şeridin daha kapatılacağı duyurulmuştu. Bu sabah kapatılan şeritte hiçbir çalışmanın olmayışı sürücüleri çıldırttı.

Peki sabah saatlerinde işçiler neden çalışmıyordu?

"ÇALIŞMALAR ERKEN SAATLERDE BAŞLIYOR"

/images/100/0x0/55eb48f2f018fbb8f8b750f0
Karayolları İşletmeler Başmühendisi Beyhan Yaraman, ‘işe geç başlama’ gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Sabahın erken saatlerinde asfalt plentlerinde üretim yapıldığını belirten Yaraman, çalışmaların sahadan önce (FSM Köprüsü) arka planına dikkat çekti.

Asfalt üretiminin yapılmasının ardından, kamyonlara asfaltın doldurulduğunu söyleyen Yaraman ‘İşe geç başlama gibi bir durum söz konusu değil. Asfaltlama işleminin geri planı var. Üretilen asfalt kamyonlara doldurulduktan sonra FSM’de çalışmalar yapılıyor’ dedi.

Haberin Devamı

"OLAĞANÜSTÜ BİR DURUM YOK"

Dün gece geç saatlere kadar çalışıldığını ve olağanüstü bir durumun olmadığını söyleyen Yaraman, ‘Planladığımız şekilde asfaltlama çalışmaları sürüyor. Çalışmalar, daha önce açıkladığımız Cuma günü 00.00 itibariyle sona erecek’ diye konuştu.

Diğer iki şeritteki bakım-onarım çalışmaları 18 Haziran’da başlamış ve üç ay süreceği açıklanmıştı.

kataer@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!