OMÜ'de kadrolaşma iddiasına TBMM incelemesi

Güncelleme Tarihi:

OMÜde kadrolaşma iddiasına TBMM incelemesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2006 11:39

Ondokuzmayıs Üniversitesi'ndeki (OMÜ) ”kadrolaşma” iddialarını araştırmak amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, çalışmalarına Samsun'da devam ediyor.

Haberin Devamı

Ondokuzmayıs Üniversitesi'nde “keyfi yönetim, kamu kaynaklarının amaç dışı kullanımı ve kadrolaşma” iddialarının araştırılması amacıyla kurulan komisyon, Vilayet binasında 3. gün çalışmalarına başladı.

Dün gerçekleştirilen toplantıda yaklaşık 10 saat süreyle Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay'ı dinleyen komisyon, bugün de çok sayıda öğretim üyesi ile üniversite çalışanını dinleyecek.

Komisyon Başkanı AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, bugünkü çalışmalar kapsamında davetli 10 kişinin yanı sıra komisyona kendileri başvuran bazı kişileri dinlemeyi planladıklarını söyledi.

ALT KOMİSYON OMÜ'DE

Bu arada, komisyonun Vilayet binasındaki çalışmaları devam ederken, Araştırma Komisyonu'na bağlı olarak oluşturulan 3 kişilik alt komisyon OMÜ Kurupelit Yerleşkesi'nde incelemelerde bulunuyor.

Haberin Devamı

AKP Kayseri Milletvekili Adem Baştürk'ün başkanlığında, CHP Sivas Milletvekili Nurettin Sözen ve CHP Bursa Milletvekili Mustafa Özyurt'tan oluşan alt komisyon, ilk olarak Rektör Bernay'ı makamında ziyaret etti. Daha sonra Rektör Bernay ile üniversitenin çeşitli birimlerini gezen komisyon üyeleri, burada çalışmalar hakkında yetkililerce bilgilendirildi.

Çalışmalarını bugün tamamlayacak komisyonun görev süresi 25 Ocak'ta dolacak. Komisyon, Samsun'daki toplantının ardından raporunu hazırlama çalışmalarına başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!