Ölüye sigorta

Güncelleme Tarihi:

Ölüye sigorta
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2012 00:00

Esenyurt’taki alışveriş merkezi inşaatı çadırlarında çıkan yangında can veren işçilerden ikisi için, facia sonrası alelacele internet üzerinden sigorta yaptırıldığı iddia edildi.

Haberin Devamı

BÜYÜKÇEKMECE Cumhuriyet Başsavcılığı, Esenyurt’taki MarmaraPark Alışveriş Merkezi inşaatında önceki gece 11 işçinin hayatını kaybettiği çadır faciasını incelemeye başladı. Cumhuriyet Savcısı Çetin Sözer, dün 14.00 sıralarında bilirkişilerle şantiyede incelemeler yaptı. Yaklaşık 20 dakika olay yerinde kalan Savcı ve bilirkişiler, “Önyargılı hareket etmemek lazım. Delil ve kusur durumuna göre hareket edeceğiz” dedi. Yangının ardından gözaltına alınan 11 kişi ise bugün savcılığa sevk edilecek.

‘Hangisi sigortasızdı’

Bu arada ölen işçilerin kimlikleri, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan DNA testleriyle belirleniyor. DNA testi tamamlanan 7 işçinin cenazeleri dün ailelerine teslim edildi. Yangında hayatını kaybeden 11 işçiden 2’sinin ise, facianın ardından sigortalandığı ortaya çıktı. Bahçeşehir’de yaşayan doktor Bülent Kerimoğlu, dün şantiye önünde bir açıklama yaptı. Yangın haberi üzerine yardıma gittiğini anlatan Kerimoğlu, işveren yetkililerin “Hangisinin sigortası yoktu” diye konuştuğuna şahit olduğunu söyledi. Bunun üzerine, yakınlarıyla temasa geçtiği işçilerin T.C. kimlik numaralarını aldığını anlatan Kerimoğlu, şöyle konuştu: “SGK internet sitesinden sorguladım. Ölen işçilerden Sevdin Özen ve Çetin Coşkun’un işe başlama tarihi yangın günü olarak gözüküyordu. Orada can pazarı yaşanırken işveren temsilcisi, alelacele, pazar gecesi internet üzerinden olay sonrasında sigorta yaptırmış. Yaşamayan biri için sigorta yaptırmak mümkün değil. Ama henüz Adli Tıp’ta tespit yapılmadığı için bu yapılmış olabilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!