Ölümünden sonra Oscar aldı

Güncelleme Tarihi:

Ölümünden sonra Oscar aldı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 23, 2009 07:43

Heath Ledger, ölümünden sonra Oscar alarak sinema tarihine geçti.

Haberin Devamı

İŞTE TÖRENDEN ÇARPICI KARELER - FOTO GALERİ

Ölümünden sonra Oscar ödülüne değer görülen ikinci aktör olarak tarihe geçen Heath Ledger'ın ödülünü annesi, babası ve kızkardeşi aldı. Genç yaşta hayata veda eden aktörün annesi Sally Bell (solda) babası Kim Ledger ve kızkardeşi Kate Ledger törende oldukça duygulu anlar yaşadı. Böylece Ledger, Peter Finch'in ardından ölümünden sonra Oscar kazanan ikinci aktör oldu. Ölümünden sonra Oscar'a değer görülen bir başka ünlü ise Rüzgar Gibi Geçti'nin senaristi Sidney Howard.

2007 yılında rol aldığı Brokeback Mountain filmiyle en iyi erkek oyuncu dalında Oscar adayı olan Ledger, 2008'in Ocak ayında yaşama veda etmişti. Henüz 27 yaşında ölen Ledger'in Oscar'ı 18 yaşına geldiğinde Michelle Williams'tan olan kızı Mathilda'ya verilecek.

KORÄ°DORA SAKLANIP 15 DAKÄ°KA AÄžLADIM

İspanyol Penelope Cruz, koridora saklanıp 15 dakika ağladığını söyledi.

Sinema kariyerinde ilk defa Oscar ödülünü alan ve bu ödülü kazanan ilk İspanyol kadın oyuncu olan Cruz, İspanyol basınında yer alan demeçlerinde, "İnanılmaz oldu. Aday olan 5 aktrisi sunmaya başladıklarında tamamen histerik bir hal aldım, çok sinirliydim, bayılmak üzereydim. Ne olacağını bilemiyordum. Ancak ismimi duyup sahneye çıkınca biraz rahatladım. Ödülü aldıktan sonra koridora saklanıp 15 dakika durmadan ağladım ve telefonla konuştum" dedi.

Oscar ödülünün kendisi için "bir çocukluk hayali" olduğunu ifade eden Cruz, Oscar heykelciğini eline aldıktan ancak 5 dakika sonra bakmaya cesaret edebildiğini kaydetti.

Bu arada İspanyol basını da Oscar kazanan ilk İspanyol kadın olması sebebiyle Penelope Cruz'u bugünkü manşetlerine çıkarıp, övgüler yağdırdı. El Pais "Hollywood, Penelope Cruz'un düşünü Oscar ile taçlandırıyor", ABC "İspanyol aktris için ilk Oscar", El Mundo "Pe, Amerikan rüyasının en yükseğine ulaşıyor", La Vanguardia "Penelope, Oscar'ı kazanıyor" başlıklarını attı.

SLUMDOG MILLIONAIRE DAMGASUNU VURDU

81. Oscar Akademi ödülleri, Los Angeles'daki Kodak Theatre'da bu sabaha karşı yapılan törenle sahiplerine dağıtıldı.

Haberin Devamı

Sunuculuğunu Avustralyalı tiyatro ve sinema oyuncusu Hugh Jackman'ın yaptığı törende, geceye 8 ödülle Slumdog Millionaire damgasını vurdu.http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/ledger.jpg

Hayatla mücadelesine, Hindistan'ın Mumbai kentinin kenar mahallesinde başlayan bir çocuğun, zorluklar içindeki büyüme sürecini, bir aşk hikayesini de içine katarak, katıldığı bir yarışma programı çerçevesinde ele alan

Slumdog Millionaire, en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi uyarlama senaryo, en iyi görüntü yönetmenliği, en iyi ses miksajı, en iyi kurgu, en iyi film müziği ve en iyi orijinal şarkı ödüllerine layık görüldü.

Oscar'a 13 dalda aday gösterilen The Curious Case Of Benjamin Button sadece 3 ödülle yetinmek zorunda kaldı. Brad Pitt'in başrolünü üstlendiği, yaşlı doğan ve gittikçe gençleşen bir Amerikalının hayatını konu alan film, en iyi sanat yönetmenliği, en iyi makyaj ve en iyi görsel efekt dallarında ödül aldı.http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/krizi.jpg

En iyi erkek oyuncu ödülünü, "Milk" adlı filmde, eşitlik isteyen ve kendi kaderini paylaşanların haklarını korumak için siyasete atılan eşcinsel rolündeki Sean Penn aldı. Sanatının yanı sıra siyasi fikirleriyle de bilinen 48 yaşındaki Penn, 2004 yılında, Mystic River filmindeki rolüyle de ödül almıştı.

Haberin Devamı

En iyi kadın oyuncu ödülünü ise "The Reader" adlı filmdeki rolüyle Kate Winslet aldı. Dramatik bir konuyu içine romantizm katarak ele alan filmde, Nazi geçmişi olan bir Alman kadınını oynayan 33 yaşındaki Winslet, son 13 yılda 5 kez Oscar'a aday gösterilmiş, ancak evine eli boş gitmek zorunda kalmıştı.
http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/slumdog.jpg

 İŞTE OSCAR KAZANANLARIN LİSTESİ

En iyi yönetmen: Danny Boyle (Slumdog Millionaire)
En iyi kadın oyuncu: Kate Winslet (The Reader)
En iyi erkek oyuncu: Sean Penn (Milk)
En iyi film: Slumdog MillionaireÂ
En iyi yardımcı kadın oyuncu: Penelope Cruz (Vicky, Cristina Barcelona)

En iyi özgün senaryo: Dustin Lance Black (Milk)
En iyi uyarlama senaryo: Simon Beaufoy (Slumdog Millionaire)
En iyi animasyon: WALL-E
En iyi kısa animasyon: La Maison en Petits Cubes
En iyi sanat yönetmenliği: The Curious Case Of Benjamin Buttonhttp://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/rol.jpg
En iyi kostüm tasarımı: The Duchess
En iyi makyaj: Greg Cannom (The Curious Case Of Benjamin Button)
En iyi görüntü yönetmenliği: Slumdog Millionaire
En iyi kısa metrajlı film: Spielzeugland (Toyland)
En iyi yardımcı erkek oyuncu: Heath Ledger (The Dark Knight)
En iyi belgesel: Man On Wire
En iyi kısa metrajlı belgesel: Smile Pinky
En iyi görsel efekt: The Curious Case Of Benjamin Button
En iyi ses kurgusu: The Dark Knight
En iyi ses miksajı: Slumdog Millionaire
En iyi kurgu: Slumdog Millionaire Onur ödülü: Jerry Lewis
En iyi film müziği: Slumdog Millionaire
En iyi orijinal şarkı: Jai Ho (Slumdog Millionaire)
En iyi yabancı film: Departures (Japonya)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!