Ölümsüz aşk sahnede

Güncelleme Tarihi:

Ölümsüz aşk sahnede
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 1997 00:00

Haberin Devamı

Shakespeare'in ünlü eseri Romeo ve Juliet, Northern Bale Tiyatrosu'nun farklı yorumuyla Açıkhava Tiyatrosu'nda 2 ile 5 Eylül tarihleri arasında sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Genç Pamukbank Sanat Etkinlikleri kapsamında ülkemize gelen Northern Bale Tiyatrosu, önceki gün İngiliz Başkonsolosluğu'nda verilen bir kokteylle basına tanıtıldı.

Christopher Gable'ın 15 yıl önce, yeni kuşak dansçıların yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Londra'da kurduğu okul, bugün sadece İngiltere'nin değil, Avrupa'nın da en iyi balerin ve oyuncularını yetiştiriyor. Northern Bale Topluluğu'nun sanat yönetmeni olduktan sonra aktör, dansçı ve müzik adamı olarak bütün tecrübelerini biraraya topladığını söyleyen Christopher Gable şunları söyledi: ‘‘Gösteri için özel bir koreograf'tan yardım alındı. Çünkü dövüş sahnesinde gerçek kılıçlarla savaşılıyor. İnandırıcılık balede ön planda olduğudan özel bir koreografla çalıştık’’ dedi. Sergey Prokofiev'in müziklerini yaptığı Romeo ve Juliet bale gösterisinde Juliet'i Jayne Regan, Romeo'yu Denis Malinkine canlandırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!